fbpx
Сьогодні
Відео, фото 15:30 21 Вер 2023

Нагорода за громадянське лідерство: Зеленська отримала у США Clinton Global Citizen Award

English version here

Фото: ОП

У Сполучених Штатах перша леді України Олена Зеленська отримала Clinton Global Citizen Award – нагороду, яку вручають за громадянське лідерство. Церемонію нагородження вона відвідала у межах візиту на 78-му сесію Генеральної Асамблеї ООН.

Про це 20 вересня повідомила пресслужба Офісу президента, пише Рубрика.

"Для мене велика честь прийняти нагороду, яку отримували видатні особистості світу. Разом із честю це ще й велика відповідальність, — сказала Зеленська. — Я щиро вірю, що лідерство — це відданість справі. Відданість усім, хто довіряє тобі, тому, що ти робиш".

Фото: ОП

Ця премія, заснована у 2007 році Біллом, Гілларі та Челсі Клінтонами, втілює заклик президента Білла Клінтона до дії, відзначаючи видатних людей, чиє бачення і лідерство стали прикладом для глобальної спільноти. Ці люди довели, що різні верстви суспільства можуть успішно працювати разом для розроблення рішень, які ведуть до позитивних і довгострокових соціальних змін.

Зеленська додала, що розділяє нагороду з усіма українцями.

"Бо сьогодні кожен у моїй країні є відданим лідером. Мати, яка веде дитину до школи, а потім поспішає на роботу після безсонної ночі через повітряну тривогу. Вчитель, який веде урок — часто в бомбосховищі, дистанційно, в небезпеці, але все одно викладає. Рятувальники та лікарі, які поспішають до постраждалих від обстрілів. І мужні чоловіки й жінки, які стоять на передовій, щоб не пустити загарбника до своїх домівок, міст, а також не пустити агресію далі у світ", — сказала вона.

У межах візиту до США Олена Зеленська також презентувала кампанію "МЕТ говорить українською": Метрополітен-музей у її межах запустить україномовні аудіокоментарі до своїх експонатів.

Фото: Olena Zelenska/Telegram

Також перша леді відвідала експозицію, де зберігається картина Архипа Куїнджі "Захід сонця над Дніпром".

"Особливо приємно було побачити роботу Архипа Куїнджі та підпис під нею: "Український художник". Мистецтво, яке століттями грабувала Росія, повертаємо Україні", — наголосила вона.
Раніше Суспільне Культура розповідало, що музей Метрополітен змінив підписи до картин Куїнджі, вказавши його національність — "українець".

Фото: Olena Zelenska/Telegram

А історикиня мистецтва, яка займається деколонізацією, Оксана Семенік написала:

"Там також прибрали ганебну згадку про те, що artist celebrating both in Russia and Ukraine. І нарешті додали, хто саме зруйнував музей в Маріуполі — росіяни. Нагадаю, що ця робота в постійній експозиції і про це читають тисячі, а то й десятки тисяч людей".

У музеї також змінили назву картини Едґара Деґа з "Російських танцівниць" на "Танцівниці в українських костюмах".

Раніше повідомлялось, що за внесок в охорону психічного здоровʼя українців перша леді Олена Зеленська отримала премію за "Лідерство у сфері охорони здоров'я та прав людини". Зокрема за те, що понад 60 тисяч фахівців пройшли спеціалізоване навчання.

Зауважимо, що перша леді вважає, що піклування про себе – не егоїзм, а відповідальність.

Окрім того, дружина президента України Олена Зеленська надала поради, як не тримати накопичене в собі, аби допомогти психіці здолати стрес.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: