fbpx
Сьогодні
21:58 19 Вер 2023

Росія перетворює на зброю продовольство, енергію, депортацію дітей – Зеленський з трибуни ООН

Росія перетворює на зброю багато речей – продовольство, енергію тощо, і це використовується не лише проти України, але й проти інших країн.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав, виступаючи під час загальних дебатів Генеральної Асамблеї ООН, передає Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

«Поки ядерна зброя лишається на своїх місцях, масове знищення набирає обертів. Росія перетворює на зброю багато інших речей, і ці речі використовуються не лише проти нашої країни, але й проти всіх ваших країн. Існує чимало конвенцій, які обмежують володіння та розповсюдження зброї, але не існує реальних обмежень на використання продовольства, енергії та інших речей як зброї», – сказав Зеленський.

Він нагадав про те, що Україна свого часу віддала свій третій за величиною ядерний арсенал. Тоді світ вирішив, що Росія має стати «хранителькою» такої сили.

«Але подальша історія довела, що саме Росія найбільше заслуговувала на ядерне роззброєння ще тоді, в 1990-х. Росія заслуговує на роззброєння і зараз: терористи не мають права володіти ядерною зброєю», – підкреслив Глава держави.

Нагадаємо, Президент України упродовж наступних днів перебуватиме в Нью-Йорку, де візьме участь у зустрічах високого рівня в рамках 78-ї Генеральної Асамблеї ООН. Заплановані, зокрема, його виступи в залі Генасамблеї, на засіданні Ради Безпеки ООН, а також двосторонні та багатосторонні контакти з іноземними лідерами. У четвер, 21 вересня, Володимир Зеленський у Вашингтоні має зустрітися з президентом США Джо Байденом. Також Міністр оборони США Ллойд Остін зустрінеться з Президентом України у четвер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: