fbpx
Сьогодні
09:22 19 Вер 2023

Білий дім: президент США хоче почути від Зеленського його оцінку ситуації на полі бою

English version here

Фото: Телеграм/ Zelenskiy / Official

Під час зустрічі у Білому домі президент США Джо Байден хоче почути від свого українського колеги Володимира Зеленського його особисту оцінку щодо розвитку подій на фронті, зокрема, щодо прогресу в контрнаступі ЗСУ.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі у Нью-Йорку, інформує Рубрика з посиланням на його брифінг.

"Президент (Байден – ред.) з нетерпінням чекає, щоб почути від президента Зеленського про український контрнаступ, а також прогрес, якого вони досягають – свого роду його власну оцінку того, як виглядає ситуація на полі бою", – розповів Кірбі.

Крім того, за його словами, Байден хоче запевнити Зеленського: коли США кажуть, що залишатимуться з Україною допоки це буде необхідно, то українці мають розуміти, що підтримка продовжуватиметься.

Кірбі підкреслив, що зустріч у Білому домі відбуватиметься в "критично важливий час". Він нагадав, що ЗСУ продовжують досягати успіхів у контрнаступі, росія звертається до інших країн-вигнанців, таких як КНДР, а міжнародна спільнота об'єднується на підтримку України, зокрема у форматі "Рамштайн".

Представник Білого дому підтвердив, що президент України під час візиту до Вашингтона планує відвідати Конгрес США.

"Для членів Конгресу важливо почути безпосередньо від Президента Зеленського все те саме, що почує від нього президент Байден", – додав представник американської адміністрації.

Також Кірбі підкреслив, що український лідер постійно в публічному й приватному порядку висловлював вдячність за все, що Сполучені Штати роблять для підтримки ЗСУ.

Візит президента України до США

Літак з українським президентом приземлився у Нью-Йорку ввечері 18 вересня. Згідно з планом, Зеленський запланував зустрічі з американськими політиками, бізнесменами, а також виступ на Генасамблеї ООН.

Володимир Зеленський уже  відвідав поранених українських захисників у лікарні Нью-Йорка.

Крім того, президент України 20 вересня проведе у Нью-Йорку зустріч із лідером Бразилії Луїсом Інасіу Лулою да Сілвою, а також планується зустріч з американським лідером Джо Байденом у Вашингтоні.

Також президент Польщі Анджей Дуда підтвердив зустріч з українським лідером Володимиром Зеленським у Нью-Йорку.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: