fbpx
Сьогодні
16:24 17 Вер 2023

Блінкен й Гутерреш напередодні Генасамблеї ООН обговорили "зернову угоду"

Фото: china.usembassy-china.org.cn

Напередодні 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН  держсекретар США Ентоні Блінкен обговорив із генсекретарем ООН Антоніу Гутеррешем "зернову угоду".

Про це повідомляється у пресрелізі на сайті Держдепартаменту США, передає Рубрика.

"Секретар і Генеральний секретар обговорили широкий спектр питань, включаючи Чорноморську зернову ініціативу, неспровоковану війну Росії проти України та ситуацію із безпекою на Гаїті", – йдеться у матеріалі.

У пресрелізі зазначається, що розмова Блінкена з Гутеррешем також стосувалася пріоритетів США для Генасамблеї, зокрема зміцнення основних принципів Статуту ООН і Загальної декларації прав людини, модернізацію ООН для вирішення викликів ХХІ століття та зусиль щодо просування цілей сталого розвитку ООН.

Окрім цього, Блінкен поділився інформацією про додаткові заходи, присвячені боротьбі із загрозою синтетичних наркотиків, використанню штучного інтелекту для досягнення цілей сталого розвитку ООН, а також залучення приватного капіталу великих інфраструктурних проєктів.

Довідка

Нагадаємо, у липні росія заявила, що виходить із "зернової угоди" через нібито невиконання її умов. Після цього окупанти почали обстрілювати українські порти та зернову інфраструктуру на півдні України.

15 вересня радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Сполучені Штати продовжать тиск на рф задля відновлення дії Чорноморської зернової ініціативи. Він додав, що зараз над цим питанням наполегливо працюють Туреччина і Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

Як писала Рубрика, на зустрічах з президентом України Володимиром Зеленським, президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом та міністром закордонних справ рф сергієм лавровим генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш планує обговорити питання експорту українського зерна та відновлення Чорноморської зернової ініціативи.

Окрім того, у четвер, 14 вересня, Сполучені Штати ввели новий пакет санкцій проти російської федерації. Під обмеження потрапили банки, заводи та судна.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: