fbpx
Сьогодні
18:34 17 Вер 2023

На Сумщині росіяни з артилерії обстріляли прикордонну громаду: є жертви

English version here

Фото: Getty Images

У неділю вранці, 17 вересня, російські загарбники з артилерії обстріляли Великописарівську громаду в Сумській області. Під обстрілом опинилися мирні жителі, які перебували на території власного домогосподарства.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Сумську обласну прокуратуру.

Обстріл стався близько 10-ї години ранку. В результаті ворожої атаки загинув 47-річний чоловік, а 40-річна жінка отримала поранення.

Наразі правоохоронці проводять досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни у поєднанні з умисним убивством. Прокурори разом з іншими правоохоронцями фіксують наслідки обстрілу.

Фото: Getty Images

Ситуація на Сумщині

Після звільнення Сумської області від окупантів весною минулого року, окупанти регулярно обстрілюють авіацією, артилерією та мінометами прикордонні території. Через це цьогоріч влада області навіть вирішила створити 5-кілометрову відселену зону вздовж кордону з рф.

Нещодавно в Оперативному командуванні "Північ" попереджали, що росіяни запустили фейк про нібито підготовку української сторони до провокацій на прикордонні.

Як повідомлялось, 1 вересня, близько 12:00 окупанти з території російської федерації здійснили артилерійський обстріл міста Середина-Буда Шосткинського району.

Окрім того, 23 серпня, у Ромнах Сумської області внаслідок російської повітряної атаки знищена школа, загинули двоє освітян, ще троє людей поранені.

У Північній операційній зоні Сумський напрямок залишається найбільш небезпечним, тому Сергій Наєв повідомив, що жителям прикордонних районів необхідно виїхати у більш безпечні регіони.

Нагадаємо, з 15 липня в Україні зʼявилась можливість провести евакуацію з Сумської області безкоштовно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: