fbpx
Сьогодні
08:55 17 Вер 2023

Повітряні Сили знищили під час нічної атаки рф 6 ракет та 6 ударних БпЛА

English version here

У ніч на 17 вересня російська армія вчергове завдала удару по півдню Україні крилатими ракетами повітряного базування та ударними безпілотниками.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Повітряних Сил ЗСУ.

Як повідомили повітряники, загалом зафіксували 16 засобів повітряного нападу:

  • 6 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131" атакували з південно-східного та південного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Чауда);
  • 10 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55 випущені з 9 літаків стратегічної авіації Ту-95мс із району Енгельса.

У Повітряних Силах зауважили, що основний напрямок удару – південь Одещини. Ракети знову рухалися хаотично, змінюючи свій курс з однієї області на другу. По маршруту слідування ракет та БпЛА працювала протиповітряна оборона.

ппо

Фото: Телеграм / Повітряні Сили ЗСУ

Військові розповіли, що до відбиття повітряного нападу залучали:

  • винищувальну авіацію,
  • зенітні ракетні підрозділи,
  • мобільні вогневі групи,
  • інші засоби ураження.

У результаті бойової роботи сили та засоби Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищили 12 повітряних цілей:

  • 6 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131";
  • 6 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Як повідомили, на жаль, сталося влучання ворожих ракет по території цивільного аграрного підприємства на Одещині. Там на цей час працює ДСНС, а про наслідки повідомлять місцеві військові адміністрації.

Нагадаємо, що у ніч на 15 вересня російські загарбники мали намір вдарити по Хмельницькій області "шахедами". Ймовірно, окупанти шукали українські бомбардувальники, які переносять далекобійні ракети Storm Shadow.

Тоді росіяни випустили у напрямку Хмельницької області 17 дронів-камікадзе. Проте сили протиповітряної оборони збили всі ворожі безпілотники.

Як писала Рубрика, минулої доби, 16 вересня, українські Сили оборони ліквідували понад 500 російських загарбників, загалом з початку повномасштабного вторгнення окупанти втратили особового складу понад 272 300 тисяч вояк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: