fbpx
Сьогодні
23:00 18 Вер 2023

Глава МЗС Німеччини назвала Сі Цзіньпіна диктатором: після заяви Бербок Китай викликав посла Німеччини

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок назвала лідера Китаю Сі Цзіньпіна диктатором. Пекін у відповідь назвав ці слова «відкритою політичною провокацією» та звинуватив Бербок у зазіханні на «політичну гідність» Китаю.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Reuters та Politico.

«Якщо путін виграє цю війну, яким знаком це буде для інших диктаторів у світі, як-от Сі, президент Китаю? Тому Україна має виграти цю війну», — сказала Бербок під час поїздки до США.

В МЗС Китаю назвали слова Бербок «надзвичайно абсурдними» й такими, що зазіхають на «політичну гідність» Китаю. У КНР додали, що така заява німецької міністерки є «відкритою політичною провокацією», на яку Пекін поскаржився німецькому уряду.

«Заява Бербок була надзвичайно абсурдною, серйозним порушенням політичної гідності Китаю та відкритою політичною провокацією», – заявила прес-секретар МЗС Китаю Мао Нін.

Пекін «глибоко незадоволений» і зробить подання німецькій стороні дипломатичними каналами. Після цього представницю посла Німеччини в Пекіні Патрісію Флор викликали в МЗС Китаю.

Речник міністерства закордонних справ ФРН підтвердив, що посла Німеччини «було викликано до міністерства закордонних справ Китаю» у зв'язку з цими зауваженнями.

Як зазначає Reuters, Бербок є відвертою критикинею Китаю. У серпні вона казала, що Китай кидає виклик «основам того, як ми живемо разом у цьому світі». Ще раніше вона заявляла, що Пекін дедалі більше стає системним суперником, а не торговим партнером.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: