fbpx
Сьогодні
Відео, фото 13:04 15 Вер 2023

На Херсонщині ворог скинув авіабомбу на житловий квартал у Новій Каховці

English version here

Фото: t.me/novaya_kahovka_news

На тимчасово захоплену Нову Каховку у Херсонської області російські окупанти скинули авіабомбу. Це сталося сьогодні зранку, 15 вересня.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на речницю Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк під час брифінгу.

Фото: t.me/novaya_kahovka_news

Фото: t.me/novaya_kahovka_news

За її словами, окупанти хотіли атакували керованими авіабомбами Берислав на правому березі Херсонської області, але скинули бомбу на Нову Каховку.

"Намагаючись нанести керованими авіабомбами черговий авіаційний удар по Бериславщині, російські окупанти вронили один з КАБів на Нову Каховку у житловому районі, пошкодили декілька багатоквартирних будинків. Є жертви серед місцевого населення, за попередньою інформацією", – сказала вона.

Речниця додала, що окупанти хочуть звинуватити в обстрілі Сили оборони України.

Фото: t.me/novaya_kahovka_news

Фото: t.me/novaya_kahovka_news

Мер Нової Каховки Володимир Коваленко у коментарі "Суспільному" заявив, що місцеві жителі бачили, як літак скинув авіабомбу на житловий квартал. За його словами, у місті серйозні руйнування.

"Наразі квартал, де були влучання, оточили російські окупанти. Вони ходять по квартирах та дивляться, які наслідки", – сказав він.

У мережі пишуть, що пошкоджені будинки в мікрорайоні "Сокіл". Окупанти заявили про загиблих та поранених.

Обстріли Херсонщини

Нагадаємо, Херсон та правобережну частину Херсонської області українські військові звільнили восени минулого року. Окупанти постійно обстрілюють деокуповані населені пункти.

Зокрема, нещодавно росіяни обстріляли селище Сонячне, ворожі снаряди поцілили у приватні будинки. Внаслідок атаки загинув 48-річний чоловік.

Також 14 вересня після опівночі російські війська обстріляли село Новодмитрівка Білозерської громади Херсонської області. Снаряди атакували будинок, загинув 6-річний хлопчик, поранений його 13-річний брат та ще троє дорослих.

Крім того,  13 вересня російські терористи зранку обстріляли авіацією Одрадокам'янку Херсонської області. Двоє людей отримали поранення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: