fbpx
Сьогодні
10:15 13 Вер 2023

На російському космодрому путін зустрівся з лідером Північної Кореї

Фото: РІА Новості

На Далекому сході російської федерації лідер країни-агресорки володимир путін зустрівся з північнокорейським колегою Кім Чен Ином на космодромі "Восточный" для перемовин.

Про це пишуть РИА Новости.

Як повідомляють, Кім Чен Ин прибув на поїзді на залізничну станцію космодрому "Восточный" у Приамур'ї.

Путін зустрів північно-корейського лідера на космодромі "Восточный". Церемонія зустрічі відбулася біля головного входу в монтажно-випробувальний корпус ракет-носіїв.

"Я дуже радий вас бачити", – привітав путін лідера КНДР. Кім Чен Ин подякував за теплий прийом.

На запитання, чи буде росія допомагати КНДР будувати супутники, путін відповів: "Ми тому і приїхали на космодром "Восточный".

"Лідер КНДР проявляє великий інтерес до ракетної техніки, вони і космос намагаються розвивати", підкреслив російський диктатор.

Путіна запитали, чи буде обговорюватися військово-технічне співробітництво на переговорах із лідером КНДР.

"Поговоримо про всі питання без поспіху. Час є", – відповів російський диктатор.

Нагадаємо, що лідер Корейської народної демократичної республіки Кім Чен Ин прибув до російської федерації.

Своєю чергою, видання Reuters наводить слова прессекретаря Кремля Дмитра Пєскова, який зауважив, що це буде "повноцінний візит".

Що відомо про зустріч лідера країни-агресорки та Кім Чен Ина

Повідомляють, що зустріч двох диктаторів має відбутись під час щорічного Східного економічного форуму.

Імовірно, як припускають, вони будуть домовлятись про передачу північнокорейської зброї рф, в тому числі й артилерійських боєприпасів.

Як відомо, востаннє два лідери зустрічалися у квітні 2019 року у Владивостоці. Тому нинішня поїздка є першим випадком, коли Кім, як відомо, покинув Північну Корею з того часу, як країна закрила свої кордони через пандемію нового коронавірусу.

Представник Державного департаменту США Метью Міллер заявив журналістам напередодні, що будь-які поставки зброї з Північної Кореї до росії порушать резолюції Ради Безпеки ООН. При цьому він попередив, що Сполучені Штати без вагань запровадять додаткові санкції проти двох країн.

Востаннє Кім Чен Ин проводив саміт з іноземним лідером у червні 2019 року, коли зустрічався з тодішнім президентом США Дональдом Трампом у міжкорейському селі Пханмунджеом.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: