fbpx
Сьогодні
14:21 03 Бер 2021

Нардепи підтримали ідею створення Національного військового меморіального кладовища

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект №4225, який передбачає створення Національного військового меморіального кладовища.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради України.

Кладовище планується у вигляді архітектурно-художнього комплексу, розміщеного на спеціально відведеній земельній ділянці на території Київської області.

Призначене воно буде для організації почесних поховань та перепоховань борців за незалежність України у ХХ столітті, військовослужбовців, які померли (загинули) під час виконання бойових завдань, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Відомо, що замовником будівництва Національного військового меморіального кладовища є Мінветеранів. Витрати на поховання передбачено за рахунок коштів Державного бюджету. Зразок намогильних споруд та меморіальних табличок буде затверджувати КМУ.

Проєкт установлює заборону на поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі осіб, які обіймали керівні посади в комуністичній партії, осіб, що займали керівні посади у вищих органах влади та управління СРСР, УРСР (УСРР). Виключенням є особи, які брали участь в АТО/ООС або є борцями за незалежність у ХХ столітті.

У пояснювальній записці зазначено, що орієнтовна вартість робіт із виконання благоустрою ділянки 30 га становить 2,1 млн грн.

Нагадаємо, подружжя Зеленських вшанувало Небесну Сотню.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: