fbpx
Сьогодні
09:46 12 Вер 2023

Рішення для перемоги: Британія передала Україні обладнання для забезпечення безпеки у морі

English version here

Фото: З відкритих джерел

Велика Британія передала Україні чотири ехолоти вартістю 1,6 млн фунтів та інше геодезичне обладнання й картографічне програмне забезпечення.

Про це пише Рубрика, посилаючись на сайт уряду Британії.

У чому проблема?

Нагадаємо, у липні росія вийшла із "зернової угоди" через нібито невиконання її умов. Після цього окупанти почали обстрілювати українські порти та зернову інфраструктуру на півдні України.

Після цього президент України Володимир Зеленський запропонував Туреччині та ООН продовжити "зернову ініціативу" у тристоронньому форматі. Держава розглядає можливість транспортування продовольства через територіальні води Румунії та Болгарії.

19 липня, Міністерство оборони рф пригрозило, що будь-які країни, під прапорами яких судна направлять до українських портів, вважатимуться залученими до війни.

Як писала Рубрика, підрозділи Головного управління розвідки Міноборони провели спецоперацію, унаслідок якої Україна повернула під контроль газові та нафтові платформи в Чорному морі між Кримом та Одесою. Ці об'єкти більш відомі під назвою "вишки Бойка".

Однак Україна не контролює повність акваторію Чорного моря, щоб зробити безпечним повністю "зерновий коридор" для цивільних суден

Яке рішення?

Гідрографічна служба Великої Британії передала Україні геодезичне обладнання та картографічне програмне забезпечення.

Обладнання має допомогти забезпечити безпеку на морі і підтримувати комерційне судноплавство в умовах російських атак.

Як це працює?

Як наголошують, два повноцінні однопроменеві ехолоти та дві системи багатопроменевих ехолотів будуть використовуватися для проведення гідрографічних досліджень.

Під час цих досліджень збираються точні дані про морське дно і морське середовище.

Потім дані можна обробляти і використовувати для створення і підтримки морських карт і навігаційної інформації для забезпечення більш безпечної навігації в цьому районі.

Обладнання дасть змогу створювати навігаційну інформацію та морські карти, що містять інформацію про безпеку.

Судна, які прямують через українські води, можуть використовувати це для планування безпечного маршруту, в тому числі через будь-який гуманітарний зерновий коридор.

"Обладнання, надане Гідрографічним управлінням Великої Британії, сприятиме захисту портів та морських шляхів, допомагаючи українським судам залишатися в безпеці, щоб вони могли переміщати товари, включаючи продукти харчування", – розповіли на сайті уряду.

Поряд з обладнанням та програмним забезпеченням Державній гідрографічній службі України запропоновано навчання на спеціалізованих курсах.

"Навчання допоможе розвинути необхідні навички для ефективного використання подарованого обладнання", – зазначили у Британії.

Нагадаємо, зараз військові літаки Великої Британії захищають вантажні судна, що перевозять зерно з України.

Міністерство оборони Великої Британії посилило свою активність у цьому регіоні після того, як Москва почала атакувати зернову інфраструктуру в липні, коли вона розірвала угоду, яка дозволяла Україні експортувати зерно з її чорноморських портів.

Якписала Рубрика, Сили територіальної оборони Збройних сил України завдяки ініціативі Світового конгресу українців Unite With Ukraine отримали британські бронетранспортери FV432. Загалом тероборонівці отримали від СКУ вже 40 броньованих машин.

Окрім того, Уряд Німеччини дав доручення компанії Rheinmetall поставити ще 40 бойових машин піхоти Marder до України.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: