fbpx
Сьогодні
22:31 11 Вер 2023

Нідерланди облаштують сотні додаткових місць для прийому біженців з України: навіщо це рішення

Нідерландські муніципалітети організують сотні додаткових місць для прийому біженців з України. Рішення було ухвалено за підсумками консультацій між Державним секретарем Міністерства юстиції та безпеки Еріком Ван дер Бургом та Радою безпеки країни.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на NOS.

 

У чому проблема?

Держсекретар Міністерства юстиції та безпеки Нідерландів ван дер Бург зазначає, що наплив біженців з України триває, і "не схоже, що ситуація зміниться найближчим часом". Очікується, що до кінця цього року біженців з України буде понад 104,4 тис.

 

Яке рішення?

Центральні пункти прийому біженців в Амстердамі та Утрехті, за словами Ван дер Бурга, переповнені. Наразі потрібно негайно додати 500 місць, наголосив він під час консультації. Ще тисячу місць мають облаштувати до 1 жовтня.

У Нідерландах зареєстровано 98 тисяч українських біженців. Наразі у приймальних пунктах є 81 тис. ліжок, з них 80 тис. використовуються. Також частина українців мешкає у приватних осіб.

 

Як це працює?

Тож, 25 регіонам було запропоновано збільшити кількість місць до 90 000 у найближчі тижні, а потім до 97 000. Було домовлено, що муніципалітети зроблять все можливе для досягнення цієї мети.

За підсумками домовленості муніципалітети погодились зробити все можливе, щоб це сталося.

Очікується, що ще тисячу додаткових місць мають організувати у Нідерландах до 1 жовтня цього року

Варто зазначити, що українці, які рятувалися від російського вторгнення, стали основною причиною збільшення кількості іммігрантів до Нідерландів майже на 60% у 2022 році.

Понад 108 тисяч людей приїхали до Нідерландів у 2022 році, скориставшись директивою про тимчасовий захист через війну в Україні.

Очікується, що знадобиться 97 тис. приймальних місць на 1 лютого наступного року, йдеться у листі до мерів регіонів державний секретар Міністерства юстиції та безпеки Нідерландів Ерік ван дер Бург.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: