fbpx
Сьогодні
16:35 10 Вер 2023

Reuters у Києві сфотографувало роботу ППО: Повітряні сили відреагували

Українські спецслужби перевірять Reuters та пабліки, котрі поширили фото після нічної атаки на столицю. На них "засвітили" роботу ППО у Києві.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

"Якщо там є порушення, то відповідні служби, які визначать, чи є там чутлива інформація, наскільки вона чутлива, взагалі для чого це потрібно робити", – сказав Ігнат.

Речник Повітряних сил нагадав українцям та іноземцям, що до інформації, яка пов'язана з обороною країни, потрібно ставити відповідально.

"Ще раз закликаємо робити це (поширювати інформації, – ред.) більш обачно", – наголосив він.

Довідка

Сьогодні вночі російські загарбники вчергове атакували Україну дронами-камікадзе. У столиці та Київській області працювала протиповітряна оборона.

Після нічної атаки агентство Reuters опублікувало у мережі фото, на якому зафіксована робота систем ППО у Києві. Ці зображення поширили найбільші українські Telegram-канали.

Як повідомлялось, у небі над столицею сили протиповітряної оборони "приземлили" понад 20 безпілотників, запущених російськими окупантами.

Також руйнувань зазнали:

  • Шевченківський район – виникла пожежа внаслідок падіння уламків, загорілась суха трава на відкритій місцевості. Уламки пошкодили квартиру у 25-поверховому житловому будинку;
  • Подільський район – уламки впали на відкриту територію. Було пошкоджено припаркований автомобіль, дорожні знаки та тролейбусні лінії електропередачі.
  • Святошинський район – внаслідок падіння уламків сталась пожежа площею до 5 кв. метрів.

Зокрема, 10 вересня, російські загарбники атакували територію України 33 безпілотниками типу Shahed-136/131, з них Сили протиповітряної оборони "приземлили" 26.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: