fbpx
Сьогодні
Фото 11:19 10 Вер 2023

На Донеччині у боях за Україну загинув експрокурор у справі Гонгадзе Ярмоленко

Фото: Адвокатура Вінничини

У Донецькій області під час виконання бойового завдання загинув український воїн Сергій Ярмоленко, який у мирному житті був юристом та також прокурором у справі про вбивство Георгія Гонгадзе.

Про загибель Героя повідомили на сайті Ради адвокатів та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Вінницької області.

У відомстві розповіли, що Сергій став на захист України з перших днів повномасштабного вторгнення.

Ярмоленко служив у складі 207 батальйону 241 бригади територіальної оборони (Шевченківський район Києва). Згодом брав участь у боях у Донецькій області.

Ярмоленко, експрокурор у справі Гонгадзе

Фото: УШПС

Був молодшим лейтенантом у роті вогневої підтримки. У 2022 році Сергій був нагороджений відзнакою президента "За оборону України".

Ярмоленко, експрокурор у справі Гонгадзе

Фото: УШПС

У мирному житті Сергій Ярмоленко був випускником Української школи політичних студій 2017 року.

Займався адвокатською діяльністю, був координатором напряму міжнародного співробітництва Експертного комітету з питань розвитку сфери штучного інтелекту при Міністерстві цифрової трансформації.

Ярмоленко, експрокурор у справі Гонгадзе

Фото: УШПС

Прощання із захисником відбудеться на Майдані Незалежності в Києві 14 вересня та 15 вересня – у Вінниці, повідомили родичі Сергія. Час буде повідомлено додатково.

У Сергія залишилася дружина та маленька донька.

Нагадаємо, що 25 серпня, під час виконання бойового завдання у небі поблизу Житомира зіткнулися два навчально-бойові літаки L-39. Загинули 3 пілоти Повітряних Сил Збройних Сил України. Серед них відомий льотчик Джус.

Пізніше, у Повітряних Силах підтвердили загибель пілота Джуса та ще двох льотчиків.

Своєю чергою, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що загиблий у в авіакатастрофі у Житомирський області пілот Андрій Пільщиков з позивним Juice, марив літаками F-16 в українському небі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: