fbpx
Сьогодні
13:12 10 Вер 2023

Уздовж українського кордону росія розгорнула 46 "Іскандерів", - розвідка

English version here

Російська ракета “Іскандер”

46 установок російських оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер", ракетами яких країна-агресорка періодично завдає ударів по нашій території, росія розгорнула неподалік кордону з Україною.

Про це повідомив на щорічній зустрічі "Ялтинської європейської стратегії" (YES) заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький, цитує "Інтерфакс-Україна".

"РФ уздовж кордону з Україною на сьогодні розгорнула 46 пускових установок ракетного комплексу "Іскандер". Саме цим комплексом [8 вересня] завдавалися удари. І балістичними ракетами, і крилатими ракетами з комплексу "Іскандер". Так, йде методичне знищення насамперед цивільних об'єктів нашої держави", – зазначив представник управління української розвідки.

Скібіцький також додав, що російські агресори активно застосовують авіацію, хоч і побоюються української протиповітряної оборони.

Також, зі слів співробітника ГУР, наша протиповітряна оборона є доволі ефективною, оскільки знищується значний відсоток ракет і дронів, які ворог спрямовує на наші цивільні й військові об'єкти.

"Ми дякуємо нашим партнерам за ті новітні засоби озброєння, які надані нашій державі. І вони ефективні, вони дають змогу захищати нашу державу", – додав представник розвідки.

Що відомо про оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер"

ОТРК "Іскандер" об'єднує такі підвиди, як:

  • "Іскандер",
  • "Іскандер-М",
  • "Іскандер-К",
  • "Іскандер-Е".

"Іскандер-М" – це російський комплекс із квазібалістичними ракетами 9М723. Маса таких ракет – 3,8 тонни, бойової частини – 480 кг.

Довжина ракети – 7,2 м, діаметр – 920 мм. Максимальна висота траєкторії – 50 км. Мінімальна дальність ураження – 50 км.

російський

Фото: росзмі

Бойові частини можуть бути касетними, осколково-фугасними, термобаричними. Всі вони завдають величезних збитків:

  • або "засіюють" суббоєприпасами площу, еквівалентну двом футбольним полям,
  • або залишають після себе вирву глибиною 8-10 метрів,
  • або спалюють все живе без шансу на порятунок у діаметрі понад 60 метрів.

Перехопити "Іскандер" складно зокрема тому, що ракета маневрує перед ударом і скидає хибні цілі.

Раніше в українській розвідці повідомляли, що на тимчасово окупованих українських територіях, а також в Криму, російська федерація зосередила понад 420 тисяч своїх військових.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, війська рф почали перекидати під Роботине Запорізької області підкріплення з інших ділянок фронту, оскільки відчувають значний тиск на свої оборонні лінії: такі дії зменшать можливості окупантів вести наступ на інших напрямках фронту.

Своєю чергою, начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов впевнений, що осінь та холод не стане на заваді українському контрнаступу, Сили оборони продовжать просування у глиб оборони ворога попри холод та дощі, хоча вони й ускладнять для ЗСУ визволення рідної землі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: