fbpx
Сьогодні
Фото 16:59 10 Вер 2023

Двоє іноземних волонтерів загинули на Донеччині від російських обстрілів

English version here

Внаслідок російських обстрілів в суботу, 9 вересня, поблизу Часового Яру на Донеччині загинули іспанська волонтерка Емма Ігуаль та канадський волонтер Ентоні Ігнат "Тонко", ще двоє їхніх колег отримали поранення.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на іспанську та українську владу, передає Рубрика

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Road to Relief (@road2relief_ua)

Про загибель гуманітарної працівниці з Іспанії під час саміту G20 повідомив міністр закордонних справ країни Хосе Мануель Альбарес, який не вказав її імені.

"На жаль, я можу підтвердити, що ракета влучила в автомобіль, в якому їхала наша громадянка, яка працювала в гуманітарній неурядовій організації в Україні. Ми маємо усне підтвердження її загибелі", – розповів Альбарес.

Канадський гуманітарний працівник загинув під час обстрілу в суботу у місті Часів Яр в Донецькій області на сході України. Як повідомляє організація Road2Relief ("Дорога допомоги"), мова йде про волонтера Ентоні "Тонко" Ігната.

Волонтери Road2Relief

В організації "Сміливі відновлювати", для якої також волонтерив Ентоні Ігнат, підтвердили його загибель і більше розповіли про загиблого.

Ентоні було 58 років. Він був громадянином Канади, мав словацьке походження. Мешкав у провінції Онтаріо і працював там різноробочим.

У 2022 році чоловік продав свою вантажівку і приїхав в Україну, щоб допомагати людям під час повномасштабної війни.

"Новини про те, що у вас відбувається, вразили мене у саме серце. Мої батьки родом зі Словаччини. Там мені не довелося побувати, але вона зовсім поряд. Тож і до України в мене теплі почуття. Тому я тут і допомагаю, чим можу", – казав Тонко.

Він допомагав біженцям на польському кордоні, доставляв гуманітарну допомогу, евакуйовував людей, ремонтував школи й відбудовував будинки.

"Прекрасний, чуйний, завжди радісний, світлий, турботливий, працьовитий чоловік", — згадують про Ігната в організації.

Уранці четверо членів команди Road2Relief по дорозі до Бахмута потрапили під російський обстріл. В результаті атаки німецький медичний волонтер Рубен Мавік та шведський волонтер Йохан Матіас Тир отримали важкі осколкові поранення та опіки.

Як йдеться у повідомленні організації, четвертою постраждалою була іспанська волонтерка і директор Road2Relief Емма Ігуаль, стан якої невідомий. За даними El Pais, загинула саме вона.

Довідка

Road to Relief — українська гуманітарна громадська організація, створена в березні 2022 року для надання допомоги та підтримки цивільному населенню України, яке постраждало від російського вторгнення. Її волонтери працюють у Донецькій та Херсонській областях.

Нагадаємо, засновник волонтерського проєкту Phoenix, медик-волонтер Тейлор помер 15 травня після декількох тижнів боротьби з важкою травмою, яку він отримав на Донбасі.

Також повідомлялось, що на Донеччині у місті-фортеці Бахмут під час надання допомоги цивільному населенню, 3 лютого, загинув американський волонтер Піт Рід.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: