fbpx
Сьогодні
17:00 09 Вер 2023

Партнерство України та Японії стане глобальним прикладом захисту життя та створення нових можливостей для народів, – Зеленський

Фото: ОПУ

Сьогодні, 9 вересня, президент України Володимир Зеленський провів зустріч з міністром закордонних справ Японії Йошімасою Хаяші, який перебуває з візитом в Україні, та представниками японського бізнесу.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

«Про нашу стійкість. Про відновлення й розвиток. Енергетика, транспорт, розмінування, соціальна сфера, створення нових робочих місць в Україні – представив конкретні напрями, де можемо зробити більше разом. Дуже важливо – телекомунікації, захист інформації, захист нашої інфраструктури, «зелена» енергетика, машинобудування, аграрний сектор. Упевнений, що наше партнерство – України та Японії – стане глобальним прикладом. Прикладом, як треба захищати життя й створювати нові можливості для народів. Для вільних народів», – зазначив Зеленський.

Також він повідомив про важливий безпековий результат – домовилися розпочати підготовку двостороннього документа з Японією щодо безпекових гарантій. Уже працюємо зі Сполученими Штатами, з Великою Британією, з Канадою. Тепер – із Японією.

Цими ж днями відбувся візит спікера парламенту України Руслана Стефанчука в Японію, на саміт голів парламентів «сімки». Є сильна декларація саміту. Були важливі зустрічі.

«Чітка підтримка України й потужні сигнали про те, що вся українська територія має бути очищена від російських військ, і лише це відкриває дорогу до справедливого й надійного миру. Окремо хочу відзначити аудієнцію в Його Величності Імператора Японії – спікери парламентів «сімки», спікер українського парламенту, Президентка Європейського парламенту. Дуже символічно. І багато говорить про те, чого ми досягли. Всі разом. Кожен і кожна, хто б'ється заради України, хто працює заради України», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, 9 вересня, вперше з початку російської агресії, до України прибув з неоголошеним візитом міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаяші, щоб продемонструвати підтримку Києву.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: