fbpx
Сьогодні
20:25 05 Вер 2023

Президент Румунії заперечив падіння російських безпілотників на територію країни

English version here

Президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що на територію країни не падав жодний безпілотник. Таким чином він заперечив повідомлення МЗС України про падіння там 4 вересня російських "Шахедів".

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Digi24.

"Можу вам сказати, що не було ніякої деталі, ніякого безпілотника, ніякої частини будь-якого пристрою, який опинився б у Румунії. Ми здійснюємо повний контроль над нашим національним простором, ми перевірили абсолютно все, і можу заспокоїти населення: нічого не влучило в Румунію", – наголосив глава румунської держави.

Водночас він зазначив, що влада країни стурбована, оскільки російські атаки "відбуваються на дуже невеликій відстані від кордону з Румунією".

За словами Йоганніса, під час останнього саміту НАТО країни Альянсу визначилися з алгоритмом дій на випадок, якщо "щось впаде на їхню територію".

"Звичайно, так, у нас є сценарій, так, у нас є план на кожен можливий інцидент. Це очевидно, але це не означає, що ми хочемо, щоби щось подібне сталося", – додав він.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у ніч на понеділок, 4 вересня, під час масованого обстрілу України російські дрони-камікадзе "Шахед" впали та вибухнули на території сусідньої Румунії. Кулеба заявив, що в України є фотодокази падіння дронів.

Але цю інформацію категорично заперечили у Міноборони Румунії. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: