fbpx
Сьогодні
13:39 04 Вер 2023

МЗС Румунії заперечує, що російські дрони вибухнули на її території

Фото: facebook Ніколенко

Інформацію української сторони про те, що російські ударні дрони упали та вибухнули на території Румунії під час нічної атаки 4 вересня, категорично заперечили у Міноборони Румунії.

Про це пише "ЄП" з посиланням на заяву Міністерства національної оборони Румунії.

"Відповідальні структури Міністерства національної оборони у реальному часі моніторили ситуацію у зв'язку з атакою російських безпілотників, і минулої ночі, і в суботу та неділю, проти інфраструктури біля українських портів на Дунаї. У жодному з епізодів використані РФ ударні засоби не становили прямої воєнної загрози для національної території чи територіальних вод Румунії", – йдеться у повідомленні Міноборони Румунії.

Водночас міністерство наголосило, що вважає ці атаки росії невиправданими і такими, що суперечать міжнародному гуманітарному праву.

Румунська сторона додає, що застосовує заходи підвищеної пильності на суходолі, у морі та у повітрі і "робить свій внесок у посилення оборони й стримування на східному фланзі згідно з національними планами та планами у рамках НАТО".

Проте українські прикордонники бачили дві детонації російських дронів-камікадзе на території Румунії і поінформували суміжну сторону.

Як розповів речник Держприкордонслужби полковник Андрій Демченко в коментарі УП, у ніч на 4 вересня під час масованої атаки рф ударними дронами російські "Шахеди" впали та здетонували на території Румунії. Це сталося в районі Ізмаїльського порту. Прикордонні наряди, які несли службу на тому напрямку, фіксували детонацію двох ворожих БПЛА на румунській стороні.

"По визначених каналах зв'язку прикордонники України поінформували румунських колег, що фіксували дві детонації на території Румунії у визначених районах під час здійснення атаки Росією літальними апаратами.

Крім того українські прикордонники просили надати можливу інформацію стосовно цих випадків. Відповіді від румунської сторони ще не надходило", – розповів Демченко.

Як ми повідомляли раніше, речник МЗС Олег Ніколенко повідомив, що, за даними ДПСУ, дрони-камікадзе, які росія запустила по Ізмаїльському порту на Одещині, впали і здетонували у Румунії.

У лютому Румунія вже фіксувала проліт російських ракет поблизу своїх кордонів. Київ тоді повідомив, що дві російські крилаті ракети "Калібр" перетнули кордон України з Молдовою та пролетіли у повітряному просторі Румунії.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: