fbpx
Сьогодні
Фото 10:23 05 Вер 2023

Мінсоцполітики та Мінветеранів домовилися про обмін даними: у чому рішення

Фото: msp.gov.ua

Міністерство соціальної політики та Міністерство у справах ветеранів уклали договір про обмін даними щодо учасників бойових дій, ветеранів війни та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Про це повідомляє пресслужба Мінсцополітики, пише Рубрика.

У чому проблема?

Наразі на обробку інформації та ухвалення рішень витрачається дуже багато часу, бо українцям доводиться збирати довідки у різних держустановах.

Яке рішення?

Тому Міністерство соціальної політики й Міністерство у справах ветеранів уклали договір про обмін даними щодо ветеранів війни, учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Фото: msp.gov.ua

Як це працює?

Зокрема, цим договором визначено порядок взаємодії між реєстрами міністерств з метою забезпечення обмінів даними про ветеранів війни, учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни щодо їх пільгової категорії, інформації про інвалідність, забезпечення допоміжними засобами реабілітації тощо, а також підтвердження їхнього статусу.

Завдяки передачі відомостей з Єдиної інформаційної системи соціальної сфери до Єдиного державного реєстру ветеранів війни та у зворотному напрямку створення нових та оновлення наявних карток визначених категорій осіб відбуватиметься автоматично. Це дозволить значно скоротити час на обробку інформації та ухвалення рішень, відтак громадянам не доведеться витрачати час на збір довідок у різних держустановах. Також налагодження інформаційної взаємодії унеможливить підробку документів.

Фото: msp.gov.ua

Раніше, Міністерство соціальної політики та Національне агентство з питань запобігання корупції також уклали договір про інформаційну взаємодію для спрощення обмінів даними. Нова інформаційна взаємодія дасть змогу автоматично оновлювати дані, зокрема отримувати інформацію про соціальні виплати.

Нагадаємо, у Києві на базі Національного авіаційного університету відкрили перший Центр ветеранського розвитку.

Окрім того, в Україні запрацював Центр складного ендопротезування, остеоінтеграції та біоніки.

Зауважимо, що близько 30% роботодавців в Україні вважають, що присутність ветерана матиме позитивний вплив на комунікацію в робочому колективі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: