fbpx
Сьогодні
Фото 13:14 20 Сер 2023

У Києві відкрили Центр ветеранського розвитку: як працює це рішення

Фото: facebook.com/mva.gov.ua.

У столиці на базі Національного авіаційного університету відкрили перший Центр ветеранського розвитку.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Мінветеранів, пише Рубрика.

У чому проблема?

"Ми створюємо нову професію в Україні – помічник ветерана. Для того, щоб не було того хаосу, який ми спостерігали у 2014-15 роках, і демобілізовані ветерани стикалися з тими бюрократичними проблемами, перепонами, з якими їм довелося мати справу в той час. Це дасть змогу військовим та ветеранам спростити свою перекваліфікацію, здобуття вищої освіти і дасть їм поштовх до кращої конкурентності на ринку праці після повернення до цивільного життя. Такі Центри також стануть хабами для обговорення і зустрічей ветеранів та військових, планування спільних бізнес-моделей чи громадської активності. А здобуття фахової освіти та гідно оплачувана праця дасть змогу їм забезпечувати родину", – розповів перший заступник Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

Яке рішення?

Зазначається, що на базі Національного авіаційного університету запрацював перший у столиці і шостий в Україні Центр ветеранського розвитку.

Як це працює?

Такі Центри створюють в Україні відповідно до ініціативи ветеранського відомства та у межах системи повернення з військової служби до цивільного життя наших захисників і захисниць, що вибудовується.

Фото: facebook.com/mva.gov.ua.

"Центр ветеранського розвитку – це не тільки формат навчання, а й формат діалогу, місця, куди можуть потенційно звертатися ветерани, щоби набувати цивільних професій, щоб вони могли військовий досвід використати за профілем далі й не забувати цю сторінку власного життя, користуватися нею практично, допомагати побратимам", – зазначила заступниця міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тетяна Калита.

До того ж у Центрі ветерани зможуть спробувати реалізувати себе зовсім в іншому професійному амплуа. Наприклад, колишні воїни, які були операторами бойових безпілотників, можуть у ЦВР пройти відповідне навчання, консультування з розвитку ветеранського бізнесу, та об'єднатися і створити підприємство з надання послуг засобами БПЛА у цивільному секторі.

Фото: facebook.com/mva.gov.ua.

Фото: facebook.com/mva.gov.ua

Нагадаємо, в університеті "Житомирська політехніка" відкрили п'ятий в Україні Центр ветеранського розвитку.

Також в Україні стартували навчання помічників ветеранів, курси з їхньої підготовки розпочалися у Миколаєві.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: