fbpx
Сьогодні
16:10 04 Вер 2023

Рішення для перемоги: львівські школярі почали опановувати керування дронами

English version here

Фото: Facebook Андрій Садовий

У школах Львова учнів почали вчити літати на безпілотниках. Це частина оновленої програми предмету "Захист України".

Про це повідомив очільник міста Андрій Садовий, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Через повномасштабну війну, яку російська федерація розпочала проти України, виникла необхідність у викладанні в українських школах предмета "Захист України".

Яке рішення?

З вересня у школах різних регіонів України  запускають пілот проєкту оновленої дисципліни "Захист України". Він зокрема передбачає тренування вчителів, які навчатимуть дітей керувати дронами.

Міністерство хоче оновити практичну складову дисципліни, аби школярі отримали вміння, "необхідні для життя в реаліях сьогодення". Так, кількість практичних занять збільшать, додадуть підготовку до опанування базовими технологіями, якими зараз користуються захисники та захисниці України.

Програма містить:

  • навички домедичної допомоги,
  • орієнтування на місцевості,
  • знання з мінної безпеки,
  • навички керування БПЛА.

МОН зазначає, що це "те, на що сьогодні є запит і від учнів, і від учениць", а самі вміння — "не лише про потреби оборони".

"Знання з мінної безпеки допоможуть зберегти життя і здоров'я, правильно поводитись у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Навички керування БПЛА — конкурента перевага, їх використовують відеографи, геодезисти, археологи і ще безліч спеціалістів у професійній діяльності", — зазначає міністерство.

Як це працює?

У львівських школах дітей почали вчити літати на БпЛА. Це частина оновленої програми предмету "Захист України".

Садовий показав світлини процесу таких навчань в одній із львівських шкіл. Наразі цей формат лише випробовується. Надалі його поширять в усіх школах.

"Вірю, що сьогоднішні школярі вже не будуть змушені воювати з нечистю. Але як показує досвід — краще бути готовим", — наголосив Садовий.

Нагадаємо, у  Львові на Сихові відкрили центр національно-патріотичного виховання, де навчатимуть школярів багатьох освітніх закладів району військової справи та домедичної допомоги.

Зауважимо, що перший відкрили у Галицькому районі міста. Загалом у Львівській громаді облаштують 12 таких центрів.

Як писала Рубрика, війна триває і, вочевидь, триватиме ще довго. Це означає, що з часом все більше цивільних муситимуть одягати на себе піксель. Тому сьогодні українці, що не мають стосунку до війська, вже шукають різні вишколи та підготовчі курси.

Рубрика зібрала найбільш дієві, тому читайте докладніше у нашому матеріалі: "Як пройти довійськовий вишкіл: онлайн-платформи та повноцінні підготовчі курси".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: