fbpx
Сьогодні
09:32 02 Вер 2023

Секретар РНБО: для України не є проблемою знищення цілей на території рф на відстані в 1500

English version here

Фото: Голос Америки

Над двома стратегічними напрямками – власною ракетною програмою та використанням безпілотників – в Україні почали працювати ще з 2020 року. Тому враження цілей на території росії, які віддалені від українського кордону навіть на відстань в 1500 км, не є більше проблемою.

Про це в ефірі Українського Радіо заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, пише Рубрика.

Під час розмови з журналістом, очільник РНБО також зауважив, що українська армія атакує лише військові об'єкти рф.

Данілов також підкреслив, що підриви нафтопереробних заводів або інших об'єктів – це справа рук російських партизанів, яких Україна не контролює.

"Громадянство зброї, яку застосовують по території Російської Федерації, українське. Є два напрямки, які відпрацьовуються вже певний період часу, – це ракетна програма, яка була затверджена ще в 2020 році, зі створення наших власних українських ракет, і використання безпілотних літальних апаратів, які дуже потужно сьогодні розгортаються в нашій країні із залучення великої кількості приватних компаній.

Все це буде приносити свої результати з урахування того, що ми не атакуємо цивільні об'єкти Російської Федерації – школи, дитячі садочки – як це робить країна-терорист. Ми атакуємо або заводи, або військові виробництва – компоненти, яка вбиває наших дітей. Ми маємо покласти цьому край", – зазначив Данілов.

Окрім того, зі слів секретаря РНБО, що стосується відстані, на якій українські війська можуть вражати об'єкти, то, й 700, й 1000–1500 км вже не будуть проблемою.

"Для цього працювала дуже велика кількість фахових людей і все це відбувається для того, щоб ми могли захистити свою країну.

Законні цілі в цій війні визначає військове керівництво.

Проте якщо якісь партизани, які знаходяться в російських лісах і вони незадоволені режимом, який встановлений на території Росії сучасним Гітлером на прізвище Путін, то вони мають право застосовувати зі своєї території відповідні засоби ураження.

Що будуть вражати – нафтопереробні заводи чи інші речі – ми не можемо контролювати. Це окремий напрямок роботи на території РФ громадянами Росії", резюмував Данілов.

Що відомо про атаки безпілотників по аеродромах російської федерації

Як повідомляли, російські аеродроми вже неодноразово зазнавали атаки з боку безпілотних літальних апаратів.

Так, 21 серпня, внаслідок атаки дронів на аеродром Сольці у Новгородській області Україна вперше змогла повністю знищити стратегічний ядерний бомбардувальник Збройних сил російської федераціїї. Як відомо, у росії не залишилося інженерно-технічної бази для нового будівництва таких стратегічних літаків.

Окрім того, у ніч на 30 серпня, у російському Пскові безпілотники теж атакували аеродром. Унаслідок атаки безпілотників на військовому летовищі сталося пошкодження чотирьох літаків Іл-76.

Пізніше, в інформаційному просторі з'явилися перші супутникові знімки аеродрому після нічної атаки безпілотників.

Загалом, у ніч проти 30 серпня вибухи пролунали відразу в кількох регіонах рф: Псковській, Брянській, Калузькій, Орловській, Рязанській, Тульській та Московській областях. 

Окрім того, ще в кінці минулого року сталися вибухи на російському аеродромі "Енгельс". Тоді також було пошкоджено російські літаки й не тільки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: