fbpx
Сьогодні
20:21 02 Вер 2023

Міноборони в суді хоче стягнути з недобросовісного постачальника сухпаїв 456 млн гривень

Міністерство оборони України подало позов про стягнення 456 млн гривень з підприємства, яке поставило неякісні продуктові набори для Збройних сил. Позов розглядатиметься 6 вересня.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на  Міністерство оборони України.

«Юридичною службою Міністерства оборони України постійно вживаються заходи щодо захисту інтересів держави у судах у випадках неналежного виконання контрагентами умов договорів на постачання товарів для потреб Збройних Сил України, зокрема продуктових наборів для військовослужбовців», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цього разу йдеться про приватну компанію, з якою Міністерством оборони України укладено договір за 3 тижні з початку повномасштабного вторгнення рф — 14 березня 2022 року для забезпечення Київського гарнізону.

У Міноборони повідомляють, що компанія неодноразово порушила умови договору, через що у грудні 2022-го відомство подало позов до підприємства про стягнення попередньої оплати й пені на загальну суму 456,66 млн гривень.

Господарський суд Києва 9 січня 2023-го відкрив провадження у справі й наклав арешт на рахунки підприємства в межах суми вимог. У лютому до участі у справі залучили Офіс генпрокурора.

У травні 2023 року Міністерство оборони спільно з органами прокуратури вирішило подати позовну заяву про визнання недійсною додаткової угоди до вищезазначеного договору.

Вчора, 1 вересня, за результатами злагодженої роботи юридичної служби Міністерства оборони України та Офісу Генерального прокурора рішенням Господарського суду міста Києва позовні вимоги задоволено, додаткову угоду визнано недійсною.

6 вересня розглядатиметься позов Міноборони до компанії щодо основного договору.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: