fbpx
Сьогодні
Видео, фото 10:57 01 Вер 2023

У мережі опублікували нові супутникові знімки знищених Іл-76 під Псковом

У мережі з'явилися нові супутникові знімки знищених та пошкоджених ворожих літаків Іл-76 на аеродромі у російському Пскові. Дрони були націлені на паливні баки.

Як інформує Рубрика, про це повідомляють OSINT-дослідник MT Anderson у мережі Х, раніше відомій як Twitter

Кадри підтверджують ураження чотирьох російських літаків Іл-76. Знімки свідчать про те, що два з цих літаків згоріли повністю. Ще два – імовірно, зазнали значних ушкоджень.

Фото: MT ANDERSON  

Судячи зі знімків можна казати, що два борти 334-го військово-транспортного авіаційного полку повністю знищені.

"У верхній частині літака розташовані паливні баки вантажних літаків і критична частина лонжерона крила. Ці секції літака були спеціально націлені безпілотниками, які були запущені з території Росії", – зазначив очільник ГУР Кирило Буданов.

Всього на базі у Пскові базується близько 20 Іл-76. Виведення з ладу щонайменше 4 з них – є серйозним ударом по військово-транспортній авіації.

Нагадаємо, у ніч проти 30 серпня вибухи пролунали відразу в кількох регіонах рф: Псковській, Брянській, Калузькій, Орловській, Рязанській, Тульській та Московській областях. Росіяни були в люті від тверджень МО РФ про "ефективну роботу" ППО. Особливо шокував росіян феєрверк на псковському військовому аеродромі, в результаті якого було знищено відразу кілька бортів.

В Головному управлінні розвідки України підтвердили, що на аеродромі у Пскові було знищено та пошкоджено літаки окупантів. Попередньо ліквідовано чотири транспортні Іл-76.

Раніше у мережі також публікували супутникові знімки Псковського аеродрому. На них було видно два пошкоджені Іл-76. Також на кадрах було видно два червоні автомобілі, схожі на пожежні, біля одного з літаків. Вони могли бути застосовані для гасіння пожежі.

Довідка про атаку на аеродром у Курську

В ніч на 27 серпня у Курську пролунали вибухи. Місцеві у соцмережах повідомляли, що також чули автоматні черги. Пізніше з'явилися кадри з моментом вибуху, на яких видно яскравий спалах у нічному небі.

Губернатор Курської області підтвердив, що Курськ намагалися атакувати дронами. Проте він лише заявив, що один БПЛА влучив у багатоповерхівку.

Військові контррозвідники СБУ атакували аеродром у російському Курську за допомогою картонних дронів.

За інформацією джерел, картонні дрони є невидимими для ворожих радарів. Як продемонструвало випробування, після вибуху вражаючі елементи накривають доволі велику площу, достатню, щоб пошкодити навіть великий літак.

Саме за допомогою цих картонних дронів військові контррозвідники СБУ у ніч на 27 серпня атакували аеродром у російському Курську. Тоді вони пошкодили чотири літаки СУ-30 та один МіГ-29. Також серед уражених цілей – радари комплексу С-300 та два "Панцирі".

"Завдяки нестандартним підходам спеців із СБУ тепер у росіян на один страшний сон більше", – додали джерела.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: