fbpx
Сьогодні
10:30 01 Вер 2023

Платну політичну рекламу дозволять розміщувати на платформі Х: для чого це рішення

X (колишній Twitter) скасовує заборону на платну політичну рекламу. Вона була впроваджена у 2019 році за керівництва тодішнього гендиректора компанії Джека Дорсі.

Про це повідомляє TechCrunch, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Чотири роки тому компанія визначила заборонений контент як той, що "згадує кандидата, політичну партію, обраного чи призначеного урядовця, вибори, референдум, виборчий бюлетень, законодавчі акти, нормативні акти, директиви або результати судового розгляду".

Заборона також охопила широкий спектр контенту, включно із будь-якою рекламою, яка закликає до голосування, прохання про фінансову підтримку та пропаганду будь-якого із перерахованих типів політичного контенту або виступу проти нього.

Яке рішення?

Наразі на платформі Х дозволять розміщувати платну політичну рекламу.

У Х заявили, що дозволятимуть політичну рекламу у рамках своїх зусиль, "спрямованих на підтримку свободи слова".

Як це працює?

В компанії Ілона Маска пояснили, що продовжать застосовувати спеціальні правила щодо платної політичної реклами у США. Зокрема правила стосуватимуться реклами неправдивого або оманливого вмісту, а також неправдивої чи оманливої інформації, яка "має на меті підірвати довіру суспільства до виборів".

Окрім цього, на платформі буде розміщений глобальний центр прозорості реклами, доступний для усіх, хто хоче переглядати політичні пости, що рекламуються на Х. Подібну функцію уже запропонувала компанія Meta.

Зазначається, що на платформі діятиме "надійний" процес перевірки для забезпечення рекламування лише відповідних груп та кампаній, проте деталі зазначено не було.

Довідка

Компанія Х (колишній Twitter) залишається збитковою через 50% падіння доходів від реклами і велике боргове навантаження.

Після звільнення тисяч співробітників і скорочення рахунків за хмарні послуги Маск заявив, що компанія скоротила свої неборгові витрати до 1,5 млрд дол із прогнозованих 4,5 млрд дол у 2023 році. Також компанія стикається з щорічними виплатами відсотків у розмірі близько 1,5 млрд дол унаслідок боргу. 

Маск додав, що у 2023 році Twitter має отримати дохід у 3 млрд дол, порівняно з 5,1 млрд дол у 2021 році.

Наймання Маском Лінди Яккаріно, колишнього керівника реклами Comcast NBCUniversal, як генерального директора, означало, що продажі реклами є пріоритетом для Twitter, навіть якщо він працює над збільшенням доходу від підписки.

Яккаріно вступила на посаду на початку червня та повідомив інвесторам, що Twitter планує зосередитися на партнерстві з відео, авторами та торгівлею, а також веде переговори з політичними діячами та діячами індустрії розваг, платіжними службами та видавцями новин і ЗМІ.

Нагадаємо, Ілон Маск вирішив змінити логотип Twitter і назвав це "прощанням із птахами".

Також ми повідомляли, що після придбання Twitter Ілоном Маском, більшість відомих світових брендів скоротили витрати на рекламу в соціальній мережі до мінімуму або відмовилися від них взагалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: