fbpx
Сьогодні
20:47 01 Чер 2023

Рішення для перемоги: Міноборони США уклало контракт на постачання Україні терміналів Starlink

English version here

Компанія SpaceX мільярдера Ілона Маска та Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки уклали контракт на придбання для України терміналів супутникового зв'язку Starlink та послуг для їхнього використання ЗСУ.

Про це повідомляє Bloomberg, пише Рубрика.

У чому проблема?

Нагадаємо, що компанія Маска обмежила використання Україною інтернету Starlink для управління дронами.

Яке рішення?

Оборонне відомство США наголосило, що продовжує працювати з низкою глобальних партнерів, щоб "забезпечити Україну стійкими супутниковими та комунікаційними можливостями, яких вона потребує".

У заяві Пентагону зазначають, що супутниковий зв'язок є "життєво важливим елементом у загальній мережі зв'язку України, і Міністерство уклало контракт зі Starlink на надання послуг такого типу".

Як це працює?

Як зазначає Bloomberg, термінали Starlink, імовірно, будуть придбані в межах Ініціативи сприяння безпеці України, яка передбачає забезпечення довгострокових безпекових потреб Києва.

"Однак із міркувань оперативної безпеки і через критичний характер цих систем ми не маємо додаткової інформації щодо конкретних можливостей, контрактів або партнерів, які ми могли б надати станом на зараз", наголосили у Пентагоні.

Восени стало відомо, що компанія Ілона Маска SpaceX звернулася до Пентагону з проханням надалі забрати на себе фінансування роботи комплексів супутникового зв'язку Starlink в Україні, від яких дуже залежить зв'язок українських військових у зоні бойових дій.

У Пентагоні тоді підтвердили, що обговорюють фінансування Starlink в Україні після звернення Маска.

Як писала Рубрика, потім американський мільярдер відмовився від своїх слів і заявив, що продовжить фінансування Starlink в Україні.

Та в Пентагоні вирішили знайти спосіб зберегти роботу Starlink або відповідний резервний варіант в Україні в осяжному майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: