fbpx
Сьогодні
08:59 29 Сер 2023

На Запоріжжі українські Сили оборони мали успіх та закріплюються на позиціях, – Генштаб

Українські Збройні сили у Запорізькій області мали успіх в напрямку Новоданилівка-Вербове, бійці закріплюються на досягнутих рубежах.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ.

Як повідомили у військовому командуванні, в напрямку Новоданилівка-Вербове українські захисники мали успіх.

"Закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби", наголосили у Генштабі.

Окрім того, на Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.

Військові також зазначили, що окупаційні війська вели безуспішні наступальні дії в районах Авдіївки та Мар'їнки Донецької області.

Генштаб повідомляє, що ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєні та техніці, здійснює переміщення підрозділів та військ, активно застосовує резерви.

Також Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Кліщіївки Донецької області. Тривають важкі бої.

Окрім того, Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала:

  • 8 ударів по районах зосередження особового складу,
  • 1 – по пункту управління,
  • 3 – по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили:

  • 2 пункти управління,
  • 1 засіб протиповітряної оборони,
  • 2 артилерійських засоби на вогневій позиції противника.

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, військовослужбовці Збройних сил України звільнили від російських загарбників село Роботине, що в Токмацькій міській громаді Пологівського району Запорізької області.

Як писала Рубрика, українські військові за минулу добу знищили 530 російських загарбників, а загалом з 24 лютого 2022 року по 29 серпня 2023 року – близько 261 тисячі 840 військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: