fbpx
Сьогодні
Відео 09:08 28 Сер 2023

Українська спортсменка Магучіх стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх після двох срібних медалей вперше тріумфує на світовій першості. Вона вперше за свою кар'єру стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту та другою українкою, яка здобула цей титул.

Про це пише "Суспільне. Спорт", інформує Рубрика.

Спортсменка здобула "золото" з результатом 2,01 метра на чемпіонаті світу в Будапешті.

Друге і третє місце посіли австралійки Елеанора Паттерсон (1,99) та Нікола Оліслагерс (1,99) відповідно.

Дніпрянка Магучіх принесли Україні перше "золото" на чемпіонаті світу-2023 в Будапешті. Тепер збірна вийшла на 14 місце в медальному заліку.

Ще одна українка — киянка Ірина Геращенко — також потрапила до фіналу, але не змогла подолати 1,97 метра. Вона закінчила змагання на п'ятому місці — це її другий найкращий результат на чемпіонатах світу.

Магучіх, стрибнувши на 1,97 метра, виконала олімпійський норматив. Тож вона змагатиметься на літній Олімпіаді-2024 у Парижі.

Вона також стала другою чемпіонка світу зі стрибків у висоту в історії України. Перша була Інга Бабакова в 1999 році.

Поза цьогорічним фіналом залишилися ще дві українки — бахмутчанка Юлія Левченко та миколаївчанка Юлія Чумаченко. У кваліфікації вони зупинилися на позначках у 1,89 та 1,85 метра відповідно, не пройшовши до п'ятнадцяти претенденток на нагороди.

Конкуренцію для Магучіх та Геращенко в секторі мали скласти звичні суперниці на топрівні: олімпійська віцечемпіонка Нікола Оліслагерс, чинна чемпіонка світу Паттерсон та бронзова медалістка Євро-2023 Ангеліна Топич, серед інших.

Довідка

Ярослава Магучіх – бронзова олімпійська призерка Токіо-2020, двічі зупинялася за крок від звання чемпіонки світу. У 2019-му та 2022-му роках вона вигравала срібні медалі, поступаючись росіянці Марії Ласіцкене та австралійці Елеанор Паттерсон відповідно.

Як пройшов фінал чемпіонату

  • Дві стартові позначки — 1.85 та 1.90 метра — українки пройшли без помилок. Магучіх стартову висоту пропускала, після чого без проблем упоралася з другим бар'єром.
  • 1.94 метра з першої спроби вдалися Геращенко. Натомість Магучіх використала для подолання дистанції два стрибки.
  • На четверту планку — 1.97 метра — виходили лише вісім фіналісток. З першої спроби її подолали лише дві фаворитки: Магучіх та австралійка Оліслагерс; решта учасниць змарнували дві перші спроби.
  • 1.97 так і не вдалося подолати п'ятьом фіналісткам, зокрема й Ірині Геращенко. Фінал українка закінчила на п'ятому місці — її другий найкращий результат на чемпіонатах світу.
  • Боротьба ж за "золото" розгорнулася між Магучіх, Оліслагерс, Паттерсон та британкою Морган Лейк. Останні дві стрибунки подолали 1.97 метра з останньої спроби, аби зберегти шанси на подіум.
  • 1.99 метра Магучіх перестрибнула з першої ж спроби, як і чинна чемпіонка Паттерсон. Друга спроба вдалася Оліслагерс, натомість Лейк перенесла останню спробу на 2.01 метра та не реалізувала її, завершивши фінал четвертою.
  • 2.01 з першої спроби не перестрибнула жодна з майбутніх медалісток. Натомість другий стрибок реалізувала Магучіх, повторивши свій найкращий результат сезону та вийшовши на проміжне перше місце!
  • Обидві австралійки врешті так і не стрибнули 2.01 метра — дебютне "золото" здобуває Магучіх! Паттерсон завдяки перевазі за спробами завершує фінал другою, Оліслагерс — третя.

Нагадаємо, що у ніч на 27 серпня український боксер Олександр Усик вже вдруге відстояв звання об'єднаного чемпіона світу з боксу в надважкій вазі, нокаутувавши британського спортсмена Даніеля Дюбуа.

Наголошують, що Усик вперше здобув перемогу нокаутом на рівні гевівейту. 

"Дякую вам за підтримку. Я присвячую цей поєдинок моїй Україні та ЗСУ", – сказав Олександр Усик після перемоги.

&nbs

Рубрика:
Спорт Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: