fbpx
Сьогодні
18:41 27 Сер 2023

Ще одну українську дитину повернули з окупованої території Херсонщини

Фото: Мінреінтеграції, ФБ

З тимчасово захопленої території Херсонської області, за участі Мінреінтеграції, повернули ще одну дитину.

Про це повідомляє міністерство в Телеграмі, пише Рубрика.

Зазначається, що на початку серпня на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 звернулася жінка, яка повідомила, що на тимчасово окупованій частині Херсонщини мешкає 14-річний хлопчик Іван.

Після смерті бабусі, яка ним опікувалася, його збиралися оформити в дитячий будинок на ТОТ.

"Взяти опіку над хлопцем зголосилася сім'я внутрішньо переміщених осіб із ТОТ Херсонщини, яка наразі проживає у Київській області. Вони давно знали Івана, ще до переїзду. Але самотужки забрати його з ТОТ не могли. До справи долучилися Мінреінтеграції й "Українська мережа за права дитини". Весь процес повернення тривав 22 дні. Наразі хлопець перебуває серед своїх і починає нову сторінку свого життя", – ідеться в повідомленні.

Мінреінтеграції дякує всім, хто долучався до цієї справи.

"Особлива подяка голові правління "Української мережі за права дитини" Дар'ї Касьяновій. Завдяки спільним зусиллям за три літніх місяці цього року в межах проєкту "Шлях додому" вдалося повернути 26 дітей", – інформують у міністерстві.

Як нагадують у Мінреінтеграції, якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію російської федерації, обов'язково повідомте про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за телефоном: (050) 562-03-13.

Також можна зателефонувати на гарячу лінію Національного інформаційного бюро 16-48.

Як повідомлялося, благодійна організація Save Ukraine у суботу заявила, що ще 11 українських дітей вдалося повернути з Росії і тимчасово захоплених територій.

Нагадаємо, що призначена Кремлем уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова 31 липня підтвердила, що з початку війни окупанти вивезли до рф близько 4,8 мільйона українців. Серед них було понад 700 тисяч дітей, які нібито не мали батьків.

Що відомо про депортацію українських дітей

За офіційними даними української влади, з 24 лютого 2022 року з України до росії депортували 19 546 дітей.

Це лише ті випадки, які вдалося зафіксувати офіційно – коли батько, опікун чи свідок депортації дитини повідомив про неї Національному інформаційному бюро України.

Повернути в Україну поки що вдалося 386 дітей.

Нещодавно Президент Зеленський обговорив повернення українських дітей, депортованих Росією, зі Вселенським патріархом Варфоломієм.

До того ж, Кислиця в Радбезі ООН заявив, що вторгнення росії в Україну торкнулося всіх 7,5 мільйона українських дітей.

Як писала Рубрика, влада України наразі зафіксувала перебування наших дітей, викрадених рф, у 57 регіонах росії.

Відмітимо, що після видачі Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт російської омбудсменки Марії Львової-Бєлової влада рф змінила тактику депортації українських дітей.

Представники рф почали використовувати в офіційних документах нові визначення, щоб ніхто не зміг звинуватити їх у викраденні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: