fbpx
Сьогодні
15:39 27 Сер 2023

На Херсонщині російські війська обстріляли Вірівку, є загибла

English version here

Сьогодні, 27 серпня, у Херсонській області ворог вкрив вогнем Вірівку Тягинської громади. Загинула 35-річна цивільна мешканка.

Про це розповів голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, повідомляє Рубрика з посиланням на його Telegram-канал.

Унаслідок атаки одна жінка отримала травми, несумісні з життям. Ще одна людина постраждала — її госпіталізували. Дані уточнюються.

"На жаль, постраждали люди. Через російський обстріл загинула 35-річна жінка, ще одного місцевого жителя доставили до лікарні з пораненнями", – написав Прокудін.

Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями задокументували наслідки обстрілів, а також розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 ККУ).

Яка ситуація в Херсонській області?

Після того як наші воїни звільнили правий берег Дніпра в Херсонській області російські терористи майже щодня обстрілюють регіону, зокрема й адміністративний центр. Під час ударів окупанти використовують не лише важке озброєння, але й авіацію.

Наприклад, сьогодні зранку ворог скинув з авіації керовані авіабомби на Херсонську область. Під удар потрапили Херсонський, Дар'ївський, Козацький та Одрадокам'янський райони.

За словами Прокудіна, лише за минулу добу, 27 серпня, росіяни здійснили 61 обстріл, випустивши 272 снаряди з мінометів, артилерії, танків, "Градів" і дронів. По Херсону ворог випустив 36 снарядів.

російські військові поцілили в житлові квартали населених пунктів області, будівлю об'єкта критичної інфраструктури, територію та будівлю медичного закладу, будівлю підприємства в Херсоні, територію національного парку та складські приміщення в Бериславському районі.

Через російську агресію одна людина загинула, ще чотири — зазнали поранень, повідомляв Олександр Прокудін.

Нагадаємо, що у ніч на 27 серпня по всій країні пролунала масштабна повітряна тривога, ворог запустив крилаті ракети і у напрямку столиці: всі ворожі цілі були збиті силами протиповітряної оборони.

В українському небі ППО збила 4 повітряні цілі. Як повідомили повітряники, крилаті ракети були випущені із 5 літаків стратегічної авіації з повітряного простору рф в районі Енгельса.

Військові розповіли, що усього локаційно спостерігалось до восьми повітряних цілей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: