fbpx
Сьогодні
18:56 26 Сер 2023

Залужний провів секретну нараду з представниками командування НАТО на польському кордоні

English version here

Командування Північноатлантичного альянсу провело секретну нараду із головкомом ЗСУ Валерієм Залужним на польському кордоні.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на The Guardian.

Повідомляється, що зустріч відбулася 11 днів тому. Окрім генерала Залужного у ній брав участь увесь командний склад ЗСУ, верховний головнокомандувач Обʼєднаних сил НАТО в Європі генерал Каволі та начальник Штабу оборони Великої Британії Тоні Радакін.

За даними видання, мета п'ятигодинної зустрічі полягала в тому, щоб допомогти перезавантажити військову стратегію України.

"Головним питанням порядку денного було, що робити з прогресом контрнаступу України, що зупинився, а також плани бойових дій на майбутню виснажливу зиму і довгострокову стратегію, оскільки війна неминуче наближається до 2024 року", – ідеться в матеріалі.

Особливо помітною була присутність не лише головнокомандуючого військовими силами НАТО, американського генерала Крістофера Каволі, а й адмірала сера Тоні Радакіна, найвищого британського військового офіцера, якого тепер визнають у Вашингтоні та Києві як дедалі важливішого гравця в допомозі Україні.

Видання зауважує, помітно, що після цієї зустрічі стратегія ЗСУ змінилася. Зараз українські військові зосереджують зусилля на запорізькому напрямку та виході до Азовського моря.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: