fbpx
Сьогодні
Відео 12:05 24 Сер 2023

Юсов повідомив, що воїни ГУР висадилися в Криму в рамках спецоперації

Фото ілюстративне: Міноборони

На території тимчасово окупованого Криму провели висадку підрозділи Головного управління розвідки – спецоперація відбулася за взаємодії з військово-морським флотом.

Про це у коментарі Суспільному повідомив представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов, пише Рубрика.

"В рамках спецоперації відбулась висадка особового складу на території півострова. Головне управління розвідки з взаємодією з військово-морським флотом провели спецоперацію, цілі досягнуто, втрат серед особового складу немає. Продовжується спецоперація, всі деталі ми не розкриваємо, є втрати серед особового складу противника, а також серед сил та засобів. Інформація щодо кількості втрат уточнюється", — сказав Юсов.

Також "Крим.Реалії" у Телеграмі повідомляє, що у тимчасово окупованому Криму поблизу села Маяк на мисі Тарханкут пролунали вибухи. Там відбувся бій із залученням авіації.

"З 5 годин ранку біля населеного пункту Маяк на мисі Тарханкут були чутні вибухи, повідомили нас місцеві джерела. Крім того, наші джерела в українській розвідці підтвердили, що в цьому районі стався бій за участю плавзасобів і авіації. Подробиці доки не уточнюються", – йдеться у повідомленні.

Як відомо, у Маяку розташована база 3-го радіотехнічного полку у складі радіотехнічних військ Повітряно-космічних сил росії. Також на Тарханкутському півострові є радіолокаційний вузол — РЛС Небо-М та РЛС Каста-2Е2. По периметру підготовлено позиції для ППО.

Раніше повідомлялося, що у тимчасово окупованому Криму пролунали потужні вибухи, уражено ворожий береговий ракетний протикорабельний комплекс.

"Як нам повідомляють, приліт був по російському військовому об'єкту на мисі Тарханкут. Зараз на Старокримському полігоні був підрив непотребу, настільки потужний, що у найближчих селах спрацювали сигналізації машин. Вибух почули і у Феодосії", – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що була уражена станція радіолокації на Тарханкуті і ворожий береговий ракетний протикорабельний комплекс "Бастіон" – носій ракети "Онікс".

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, скоріше за все, Україна буде звільняти Крим військовим шляхом. Адже лише у випадку деокупації півострова наша держава матиме певні гарантії безпеки.

А начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Сили оборони України здатні за необхідності уразити противника на будь-якій частині тимчасово захопленого росією Криму. При цьому росіянам та українцям-колаборантам краще покинути півострів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: