fbpx
Сьогодні
12:12 26 Сер 2023

Не лише літаки F-16: у Повітряних силах пояснили, що ще потрібно Україні для здобуття переваги в небі

Фото: ПС ЗСУ

Для того, щоб отримати перевагу над російськими окупантами в небі, Україні потрібні не лише винищувачі F-16: також необхідні авіаційні ракети та потужні радари.

Про це пише Рубрика, посилаючись на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

"Радари, потужні ракети повинні бути у нашої авіації. Ми не повинні поступатися тим самим Су-35. Таким чином ми зможемо завоювати перевагу у повітрі", підкреслив Ігнат.

Полковник пояснив, що є різні типи ракет для авіації, а також їх модифікації для ураження цілей на різних відстанях.

На кшталт, він назвав авіаційну керовану ракету AIM-120 AMRAAM, яка є основною на озброєнні країн НАТО. Як зазначив Ігнат, саме ці ракети потрібні для зенітного комплексу NASAMS, який передали Україні партнери.

"Авіаційні засоби ураження – це дуже дорога річ. Ракета для NASAMS коштує півмільйона доларів… Є ракети AIM-120 AMRAAM модифікацій, які можуть вражати цілі до 180 км. Цього достатньо, що загрожувати російським Су-35", резюмував речник.

Що відомо про винищувачі F-16 для України?

Нещодавно США схвалили передачу Україні винищувачів F-16 з Данії та Нідерландів. Радник президента Штатів з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Україна отримає літаки після завершення навчання пілотів.

У Нідерландах та Данії 20 серпня було досягнуто домовленості про передачу Україні літаків F-16 після навчання українських пілотів.

Зокрема, Україна отримає від Нідерландів 42 американських винищувачів F-16, а від Данії – 19 літаків. Навчання українських пілотів розпочнеться якомога скоріше.

Раніше Ігнат повідомляв, що Україні необхідно близько 128 літаків для отримання переваги в небі та заміни старого авіапарку.

Як відомо, Сполучені Штати найближчим часом долучаться до програми навчання українських льотчиків на винищувачах F-16.

Окрім того, Португалія висловила готовність долучитися до навчання українських пілотів та інженерів на бойових літаках F-16.

 Греція також згодилася тренувати  українських пілотів на винищувачах F-16.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: