fbpx
Сьогодні
18:49 24 Сер 2023

U-LEAD запустив екстрену підтримку для пошкодженої ракетним обстрілом школи у Чернігові

Програма «U-LEAD з Європою» швидко запускає додаткову підтримку Чернігівської загальноосвітньої школи І-III ступенів №3, яка була пошкоджена внаслідок російської ракетної атаки на центр міста у суботу.

Про це повідомляє йдеться на сторінці Програми у Facebook.

«U-LEAD екстрено реагує на запит постраждалої загальноосвітньої школи І-III ступенів №3 Чернігова і перебуває на зв'язку зі Службою зовнішньополітичних інструментів Єврокомісії та керівництвом школи для окреслення підтримки у ремонті закладу», – йдеться у повідомленні.

Нині пошкоджено приміщення школи та вибито багато вікон.

«Зокрема, Програма має намір допомогти школі у заміні вікон, які є наразі дуже дорогими і дефіцитними на ринку через загальний попит», – зазначили в U-LEAD.

У травні Програма «U-LEAD з Європою» запустила ініціативу «Відновлення місцевих шкіл для стійкості», спрямовану на надання конкретної підтримки відібраним громадам, що потерпали від війни, шляхом фінансування їхніх індивідуальних підходів із відновлення доступу до освіти. Проєкт є частиною Шкільної ініціативи "U-LEAD з Європою".

Чернігівська школа №3 була долучена до цього процесу. Заклад навесні прийняв у своїх стінах делегацію високого рівня зі Служби зовнішньополітичних інструментів Єврокомісії та зміг вразити її інноваційністю, безпечними просторами для дітей, цифровізацією та креативністю.

Кабінет Міністрів встановив тривалість нового навчального року з 1 вересня 2023 р. до 28 червня 2024 р.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Як повідомлялося, у суботу, 19 серпня, Росія завдала ракетного удару по Чернігівському драматичному театру, де в цей час проходила виставка безпілотників. Унаслідок удару було пошкоджено також чимало будівель поруч, в тому числі Чернігівську школу. У той день через ракетний обстріл 7 осіб загинуло, по медичну допомогою звернулися 180 постраждалих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: