fbpx
Сьогодні
14:27 24 Сер 2023

Google присвятив новий дудл Дню Незалежності України: данина поваги воїнам ЗСУ

До 32-ї річниці Дня Незалежності України компанія Google випустила новий дудл (Doodle), який створила художниця з Києва Поліна Дорошенко. Її робота відображає незламність українського народу, любов до свободи та своєї землі.

Про це повідомила компанія у своєму блозі, інформує Рубрика.

На головній сторінці пошуковика Google до Дня Незалежності України 24 серпня з'явився новий дудл — тематична картинка на основі логотипа, що присвячений певній події у світі. Цього разу американська транснаціональна корпорація присвятила зображення нашій країні.

"Сьогоднішній Doodle, який проілюстрований художницею з Києва Поліною Дорошенко, присвячений Дню Незалежності України 2023. Це державне свято вшановує незламність духу українського народу та пам'ятає всіх, хто віддав життя за свою країну — включно з тими, хто все ще воює зараз", – заявили у компанії.

Зазначається, що синьо-жовтий прапор України, як і кольори, представлені в сьогоднішньому дудлі, символізує відкрите небо над безкраїми пшеничними полями, які видно по всій країні.

Крім того, він уособлює незламність духу народу, відданість землі та любов до свободи.

"Ілюстрація Doodle зображує парад, який представляє всіх українців, які демонструють свою гордість і впевненість, рухаючись у майбутнє. Цьогорічний День Незалежності має особливе значення, оскільки країна продовжує свою боротьбу проти триваючого російського вторгнення", – зазначили у компанії.

Представники пошукового гіганта нагадали:

"Цього дня 1991 року Україна здобула свою незалежність і вийшла на світову арену як суверенна держава".

Вони навели дані за підсумками референдуму від грудня 1991 року. Тоді 92% жителів України проголосували за незалежність, і відтоді Україна продовжувала будувати демократичну державу, яка на перше місце ставить свободу і територіальну цілісність.

"Країна також зробила помітний глобальний внесок у сфері космічних досліджень, медицини, мистецтва, музики, технологій тощо" — уточнили в корпорації Google, додавши, що цього року День незалежності України особливо значущий, оскільки триває боротьба проти російського вторгнення.

Довідка

День Незалежності України – щорічне свято в Україні, яке відзначають 24 серпня з нагоди ухвалення у 1991 році Акта проголошення незалежності України. Цей документ, ухвалений позачерговою сесією Верховної Ради УРСР, проголосив створення самостійної української держави.

Нагадаємо, з Днем Незалежності Україну привітали президентка Європейського парламенту Роберта Мецола, високий представник ЄС Жозеп Боррель, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Також з нагоди Дня Незалежності України компанія Baykar Makina безкоштовно передала українським розвідникам ударний безпілотник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: