fbpx
Сьогодні
16:59 01 Сер 2023

Лукашенко визнав, що "пожартував" про наміри "вагнерівців" вдертися до Польщі

Фото: Reuters

Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко зізнався у брехні щодо бажання найманців групи Вагнера напасти на Польщу.

Заяву Лукашенка наводить білоруське державне агентство БЕЛТА, повідомляє "Європейська правда".

За його словами, він "пожартував" про наміри російських найманців, які перемістилися в Білорусь після невдалого заколоту в РФ, поїхати "на екскурсію в Жешув".

"Я пожартував, що "вагнерівці" між собою перешіптуються: на екскурсію в Жешув сходимо. Чому? Тому що техніка й озброєння йшли з Жешува туди, де під Бахмутом воювали ці "вагнерівці". Там загинули тисячі їхніх хлопців. І вони це їм не пробачать", – зазначив самопроголошений білоруський президент.

Він вважає, що влада Польщі має дякувати йому за те, "що ми запросили до себе цих бійців". Лукашенко не уточнив, скільки найманців перебуває на території Білорусі, але, за його словами, загалом у групи Вагнера під контролем нібито 30 тисяч бойовиків.

"Тому нехай моляться, що ми тримаємо їх, ще якось забезпечуємо. Інакше вони без нас би просочилися туди і вломили б так цьому Жешуву і Варшаві, що мало б не здалося. Тому мені дорікати не треба, а нехай скажуть спасибі", – каже Лукашенко.

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: