fbpx
Сьогодні
Анонс 21:57 23 Сер 2023

У Києві відбудеться благодійна прем’єра відреставрованої версії фільму "Ми, живі"

2 вересня у кінотеатрі «Жовтень» відбудеться благодійна прем'єра фільму «Ми, живі» – кінокласики 1942 року. Стрічка була вперше повністю відреставрована на честь 80-річного ювілею і вийшла у світовий прокат у 2023 році. Показ фільму в Україні організовує Bendukidze Free Market Center. Зібрані кошти підуть на потреби Групи аеророзвідки Круки Одіна.

Як потрапити:

Пройти реєстрацію тут і поповнити благодійну банку на суму від 200 гривень.

Показ відбудеться 2 вересня о 16:30. Фільм демонструватиметься італійською мовою з англійськими субтитрами. 

  • Про що фільм:

Дія фільму розгортається в бурхливі післяреволюційні роки і розповідає про Кіру, зухвалу молоду студентку, що ризикує всім у запеклій боротьбі з режимом, щоб врятувати свого коханця-втікача. Коли агент таємної поліції закохується в Кіру, життя трьох героїв переплітаються і прямують до катастрофи. У драматичному фіналі кожен із трьох молодих людей має зіткнутися з жахливими наслідками життя в тоталітарному суспільстві.

Це епічна сага про кохання та обман. Але за своєю суттю «Ми, живі» — це яскрава декларація права кожної людини жити вільно.

  • Виробництво:

«Ми, живі» було відзнято у Римі під час Другої світової війни. Фільм базується на напів автобіографічному романі Айн Ренд (авторка бестселеру «Атлант розправив плечі») і відображає реалії, які майбутня письменниця спостерігала, зростаючи в Радянському Союзі.

Ренд не давала дозволу на створення фільму і через війну навіть не знала про його зйомки.

Головні ролі виконали легенди італійського кіно Аліда Валлі, Россано Браззі та Фоско Джакетті. Режисером став Гоффредо Алессандріні.

Прем'єра фільму відбулася 1942 року на Венеційському кінофестивалі, де його визнали кінематографічним шедевром. У кінотеатрах він миттєво перетворився на хіт і став найприбутковішим фільмом року в Італії.

Сильна історія вразила серця італійців та несподівано надихнула на опір проти фашистської партії, котра тоді контролювала країну. Зображені у фільмі жахливі умови життя виявилися напрочуд близькими до реальності Італії. За кілька місяців після прем'єри фільм було заборонено та наказано знищити диктатором Беніто Муссоліні. Проте оператори, ризикуючи життям, зберегли плівку. Коли вона була знайдена десятиліттями пізніше, Ренд дала дозвіл на реліз цієї версії.

«Ми, живі» – відреставрована версія — це перше в історії відновлення цього кінематографічного шедевру. Два з половиною роки було присвячено видаленню пилу, подряпин та інших дефектів з кожного кадру фільму. Глядачі зможуть знову насолоджуватися цим чудовим фільмом так само, як це було на Венеціанському кінофестивалі 1942 року.

«Ми, живі». Відгуки:

«Ми, живі» відповідає всім критеріям кіноскарбу… Гра акторів заворожує… Режисер Алессандріні геніально поєднує гламур, романтику, політику, інтриги та небезпеку… Це фільм, який уникає передбачуваності на кожному кроці… один із найкращих фільмів року.

— Майк МакГреді / New York Newsday

Амбітний і винахідливий фільм.

— Карин Джеймс / New York Times

Поставте «Ми, живі» на першому місці у своєму списку обов'язкових до перегляду фільмів… романтичний та потужний драматичний досвід, що ніколи не буде забутий… «Ми, живі» панує над серцем і почуттями. Це чудовий фільм.

—Білл Коллінз / Daily Mirror (Сідней)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: