fbpx
Сьогодні
12:01 22 Сер 2023

Супутникові знімки аеродрому "Сольци" після атаки дронів з'явилися в мережі

Фото: Telegram Тhe Moscow Times

Через атаку безпілотників на аеродром "Сольци" у Новгородській області 19 серпня щонайменше один російський бомбардувальник Ту-22М3 міг бути знищений.

Про це повідомляє сервіс Planet labs, пише Рубрика.

На відео можна побачити два супутникові знімки.

Перший був зроблений 16 серпня – ще до атаки на аеродром. На зображенні видно російські бомбардувальники Ту-22М3, розташовані там.

На знімках від 21 серпня, тобто через два дні після атаки, помітно обгорілий слід на місці, де раніше стояв один з літаків.

Також на ньому відсутні інші бомбардувальники.

Після початку Росію повномасштабної війни проти України, в РФ регулярно відбуваються атаки БПЛА.

Довідка

Ту-22М – ракетоносець-бомбардувальник дальньої авіації, який також може нести ядерну зброю. Їх виробляли у рф у період 1978-1993 рр., але застосовують донині. Модифікацію Ту-22М2 зняли з озброєння в середині 90-х.

Нагадаємо, внаслідок атаки дронів на аеродром у Новгородській області Україна вперше змогла повністю знищити стратегічний ядерний бомбардувальник Збройних сил російської федераціїї.

Зауважимо, що розвідка Великої Британії припускає, що атака за допомогою безпілотника на російський аеродром "Сольци" в Новгородській області, де був знищений бомбардувальник Ту-22М3, могла здійснюватись з території рф.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: