fbpx
Сьогодні
09:48 17 Сер 2023

ЗСУ "приземлили" російський Ка-52 на Бахмутському напрямку та знищили 3 човни ворога у дельті Дніпра

Фото: Getty Images

Уранці, 17 серпня, українські захисники знищили російський вертоліт Ка-52 на Бахмутському напрямку. А у дельті Дніпра минулої доби українські воїни знищили ще 3 човни росіян.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на командувача Повітряних сил Миколу Олещука та  на речницю Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк.

"Мінус один рашистський Ка-52 сьогодні зранку на Бахмутському напрямку", – написав Олещук.

Він також подякував підрозділу Зенітно-ракетних військ Повітряних сил за успішну бойову роботу.

А речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону розповіла, що  російські війська продовжують використовувати човни для захисту своїх позицій в тимчасово окупованій Херсонській області.

За її словами, минулої доби українським військовим вдалося знищити три російські човни, які маневрували дельтою річки Дніпро. Таким чином окупанти намагалися захистити свої позиції й спостережні пункти на цих територіях.

"Знову 3 човни за минулу добу пішли курсом російського воєнного корабля", – сказала Гуменюк.

Також на півдні України було знищено пункт керування безпілотниками ворога.

"Фактично в кожному нашому зведені є знищення також і станції радіоелектронної боротьби за добу, тому що ворог намагається глушити наші безпілотники", – сказала вона.

Довідка про вертоліт Ка-52

російський гелікоптер Ка-52

Фото: wikipedia.org

Вертоліт призначений для розвідки місцевості, цілевказівок та координації дій групи бойових гелікоптерів. Він може вражати броньовану і неброньовану техніку, живу силу і повітряні цілі на полі бою.

Востаннє наші бійці збивали вертоліт такого типу 14 серпня – також на Бахмутському напрямку.

Додамо, що за даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабної війни українські військові збили вже 314 ворожих вертольотів та 315 літаків.

Зауважимо, що на ранок четверга, 17 серпня, втрати країни-агресорки у війні в Україні склали 480 окупантів. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить 256 050 військових.

Також українські захисники протягом останньої доби збили 16 дронів типу Shahed-136/131 та дві ракети, які росіяни випустили по території України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: