fbpx
Сьогодні
10:19 21 Сер 2023

Президент України вирушив до Афін для зустрічі з лідерами Західних Балкан, - грецькі ЗМІ

Фото: Віталій Носач / РБК-Україна

Лідер України Володимир Зеленський після візиту до Швеції, Данії та Нідерландів може прибути до Афін, де сьогодні, 21 серпня, відбудеться зустріч лідерів Західних Балкан.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на видання То Віма.

За інформацією видання, зустріч увечері 21 серпня організована прем'єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом.

Очікується, що лідери країн Західних Балкан, а також президент Єврокомісії Урсула фон дер Лєн та голова Європейської ради Шарль Мішель зустрінуться у палаці Максимос, щоб обговорити розширення та європейське майбутнє регіону.

Влада Греції у відповідь на запит журналістів відмовилася спростувати або підтвердити новину про можливий приїзд президента Зеленського до Афін.

Візит Зеленського до Північної Європи

Нагадаємо, на вихідних Володимир Зеленський відвідав країни Північної Європи.

Як повідомлялося, у суботу, 19 серпня, Президент України Володимир Зеленський разом з першою леді України перебував у Швеції з робочим візитом.

Під час візиту президент провів низку зустрічей, зокрема з прем'єр-міністром, парламентарями. У палаці Стенхаммар, що в лені Седерманланд на південному сході Швеції, президента Володимира Зеленського та першу леді Олену Зеленську прийняли королівське подружжя Швеції – король Карл Густав XVI і королева Сільвія у палаці Стенхаммар.

У ході візиту до Швеції 19 серпня було досягнуто домовленостей щодо озброєнь, зокрема щодо виробництва техніки в Україні, а також про початок тестування пілотами ЗСУ винищувачів Gripen.

У неділю, 20 серпня, глава держави Володимир Зеленський прибув з візитом до Нідерландів, де було порушено питання поставок винищувачів F-16 Україні.

Після візиту в Нідерланди Володимир Зеленський прибув в Данію.

У Нідерландах та Данії 20 серпня було досягнуто домовленості про передачу Україні літаків F-16 після навчання українських пілотів.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: