fbpx
Сьогодні
Відео, фото 11:20 20 Сер 2023

Зеленська у Швеції відвідала центр Aleris, де проходять реабілітацію українці

English version here

Фото: Телеграм Олени Зеленської

Перша Леді України Олена Зеленська в межах робочого візиту до Швеції у суботу, 19 серпня, відвідала центр реабілітації високого рівня Aleris Rehab Station, серед пацієнтів якого – українські військові та цивільні.

Про це Зеленська повідомила в Телеграмі, інформує Рубрика.

За її даними, на лікування до Швеції після початку повномасштабного вторгнення російських загарбників евакуйовані 36 українських військових і 49 цивільних із мінно-вибуховими травмами й онкологією та іншими складними захворюваннями.

Їхнім відновленням і займається Aleris Rehab Station. Крім нього, українськими пацієнтами також опікується Каролінська університетська лікарня у Стокгольмі.

Фото: Телеграм Олени Зеленської

Як зауважила Зеленська, усі медичні, оздоровчі заходи в центрі Aleris спрямовані на те, щоб пацієнти могли зберегти й відновити активну роль у суспільстві, почуватися впевнено, повноцінно та безбар'єрно.

"Це саме те, чого ми хочемо для громадян і в нашій країні. Тож є що запозичити й чого повчитися. Рада особисто побувати в центрі Aleris і подякувати його медикам і керівникам за те, що вони роблять для українців", – зазначила перша леді.

Фото: Телеграм Олени Зеленської

У ході візиту Зеленська зустрілася з генеральною директоркою Aleris Group Софією Палмквіст та міністеркою охорони здоров'я Акко Анкарберг Йоханссон.

Серед обговорених ними тем – організація в межах Саміту перших леді та джентльменів окремої зустрічі для міністрів охорони здоров'я країн світу.

"В час, коли для фізичного та ментального здоров'я людей на планеті стільки загроз, сподіваємося налагодити міжнародне медичне партнерство – швидке, рішуче, інноваційне у справі порятунку життів", – підкреслила дружина Президента.

Фото: Телеграм Олени Зеленської

За словами Зеленської, для України це означатиме допомогу в лікуванні, реабілітації й протезуванні поранених. Українські заклади отримають цільове міжнародне підсилення, а іноземні фахівці – можливість запозичити в українских колег досвід роботи у надзвичайних ситуаціях.

Фото: Телеграм Олени Зеленської

У ході зустрічі перша леді запропонувала налагодити безпосередню співпрацю між реабілітаційним центром Aleris й Українським державним медико-соціальним центром ветеранів війни.

"Це потрібно не тільки нам: сучасний світ – єдиний організм, тож лікувати, рятувати, підтримувати його можна лише спільно", – наголосила вона.

Як повідомлялося, у суботу, 19 серпня, Президент України Володимир Зеленський перебуває у Швеції з робочим візитом, де, зокрема, провів зустріч із прем'єр-міністром Ульфом Крістерссоном.

Разом із главою держави робочий візит до Швеції розпочала також перша леді України Олена Зеленська.

У палаці Стенхаммар, що в лені Седерманланд на південному сході Швеції, президента Володимира Зеленського та першу леді Олену Зеленську прийняли королівське подружжя Швеції – король Карл Густав XVI і королева Сільвія у палаці Стенхаммар.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: