fbpx
Сьогодні
21:01 19 Сер 2023

Міністр оборони: українські пілоти вже розпочали навчання на винищувачах F-16

English version here

Українські льотчики вже розпочали навчання на західних винищувачах F-16, при чому вони будуть готуватися мінімум 6 місяців.

Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю "24 каналу".

"Навчання (на винищувачах F-16 – ред.) вже розпочалися", наголосив очільник відомства.

Резніков додав, що окрім пілотів, у навчаннях беруть участь також певна кількість інженерів та техніків.

Міністр оборони також підкреслив, що саме інструктори повідомлять про завершення цих навчань, коли бачитимуть, як українські пілоти, інженери та техніки сприймають нові навички та взаємодіють між собою.

"Оцей період підготовки у вигляді навчання буде витрачено на те, щоби продовжити проєкт щодо розуміння, коли ми матимемо літаки безпосередньо. А ще головне – скільки", – наголосив міністр оборони України.

"Мінімальний термін на підготовку пілотів – 6 місяців", – додав міністр оборони України.

Що відомо про навчання на винищувачах F-16

Нагадаємо, що питання надання Україні винищувачів F-16 обговорювалось у межах засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") у червні.

Після неї стало відомо, що до липня партнери України планують затвердити програму навчання українських пілотів, інженерів та техніків на винищувачах F-16, самі навчання проходитимуть у спеціально створеному центрі у одній з європейських країн.

Раніше прем'єр-міністри Нідерландів та Великої Британії домовилися працювати над формуванням міжнародної коаліції винищувачів для України. До них долучилася і Данія.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Данія оголосила про старт навчання українських пілотів на F-16 наприкінці серпня.

Як писала Рубрика, Міністерство оборони Данії раніше в п'ятницю підтвердило, що навчання українців на F-16 почнуться до кінця серпня.

Окрім того, Сполучені Штати схвалили передання Україні навчальних матеріалів для винищувачів F-16 на запит Данії, що має наблизити початок підготовки українських льотчиків на цих літаках.

Нідерланди та Данія дали зелене світло на поставку винищувачів F-16 в Україну після того, як українські пілоти завершать навчання.

Як писала Рубрика, 19 серпня, під час офіційного візиту до Швеції, президент України Володимир Зеленський повідомив, що українські військові льотчики також розпочали участь в ознайомчому навчанні на шведських винищувачах JAS 39 Gripen, про що була домовленість між двома країнами раніше цього року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: