fbpx
Сьогодні
Фото 14:51 20 Сер 2023

Президент України зустрівся з прем'єром Нідерландів

Фото: Getty Images

Сьогодні, 20 серпня, президент України Володимир Зеленський прибув у Нідерланди.. Глава держави вже зустрівся з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Рютте в Twitter.

"Ласкаво просимо до Нідерландів, президенте Зеленський", – написав прем'єр.

Марк Рютте також додав фото з зустрічі з президентом України.

Фото: witter.com/MinPress

У неділю, 20 серпня, президент України Володимир Зеленський та перша леді прибули до Нідерландів з робочим візитом. Глава держави наголосив, що головною темою його поїздки стане постачання літаків F-16 для України.

Крім того, у Нідерландах президент збирається обговорити формулу миру, Глобальний саміт миру, який Україна хоче провести до кінця року, та притягнення Росії до відповідальності.

Як повідомлялося, у суботу, 19 серпня, Президент України Володимир Зеленський перебуває у Швеції з робочим візитом, де, зокрема, провів зустріч із прем'єр-міністром Ульфом Крістерссоном.

Разом із главою держави робочий візит до Швеції розпочала також перша леді України Олена Зеленська.

Під час візиту президент провів низку зустрічей, зокрема з прем'єр-міністром, парламентарями.

У палаці Стенхаммар, що в лені Седерманланд на південному сході Швеції, президента Володимира Зеленського та першу леді Олену Зеленську прийняли королівське подружжя Швеції – король Карл Густав XVI і королева Сільвія у палаці Стенхаммар.

Що відомо про передачу Україні винищувачів F-16

Українські офіційні особи та військові вже досить тривалий час просять у західних союзників розпочати постачання сучасних винищувачів.

Раніше прем'єр-міністри Нідерландів та Великої Британії домовилися працювати над формуванням міжнародної коаліції винищувачів для України. До них долучилася і Данія.

Як писала Рубрика, Міністерство оборони Данії раніше в п'ятницю підтвердило, що навчання українців на F-16 почнуться до кінця серпня.

Окрім того, Сполучені Штати схвалили передання Україні навчальних матеріалів для винищувачів F-16 на запит Данії, що має наблизити початок підготовки українських льотчиків на цих літаках.

Нідерланди та Данія дали зелене світло на поставку винищувачів F-16 в Україну після того, як українські пілоти завершать навчання.

Як писала Рубрика, 19 серпня, під час офіційного візиту до Швеції, президент України Володимир Зеленський повідомив, що українські військові льотчики також розпочали участь в ознайомчому навчанні на шведських винищувачах JAS 39 Gripen, про що була домовленість між двома країнами раніше цього року.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: