fbpx
Сьогодні
21:28 08 Сер 2023

Щоб лікувати нейротравми захисників, на Київщині відкрили "Школу фізичних терапевтів": як працює рішення

У чому проблема?

Сьогодні в Україні сотні захисників, які проходять спеціальну нейрореабілітацію, і ще сотні чекають на таку можливість. Лікування нейротравм – складне і довготривале, коли людина буквально вчиться знову рухатися, ходити, говорити. Воно відбувається за індивідуальними програмами. Тому, щоб скоротити реабілітаційний маршрут пацієнта, важливо, щоб їх розробляли фахові експерти. І щоб таких фахівців ставало більше в країні.

Школу фізичних терапевтів

Яке рішення?

У серпні розпочинає діяльність «Школа фізичного терапевта», яка має на меті підвищення кваліфікації фахівців в галузі нейрореабілітації травмованих захисників та цивільного населення. Навчання буде безкоштовним і відбудеться на базі науково-практичного центру нейрореабілітації "НОДУС». Проєкт реалізовується за підтримки компанії EPAM Україна та БФ «КРАН».

Школу фізичних терапевтів

Школу фізичних терапевтів

Як це працює?

Над створенням проєкту працювали близько року. Перша пілотна група складатиметься з кількох десятків учасників з усієї країни, які пройдуть спеціальний відбір. Навчання триватиме протягом місяця. Після завершення курсу вони повернуться до своїх медичних закладів, щоб надавати компетентну допомогу у складі міждисциплінарних команд лікарів. За рік планують підготувати до 200 фахівців, кожен з яких зможе працювати в середньому з 10 травмованими пацієнтами.

Варто зазначити, що у 2014 році клініка «NODUS» започаткувала  благодійний проєкт з нейрореабілітації  захисників. Відтоді, завдяки сучасним технологіям і своєму досвіду роботи із складними травмами та пошкодженнями, у клініці допомогли відновитися більше 460 військовим, велика частина з яких повернулася на фронт. Зареєструватися на навчання можна за посиланням. Допомогти з нейрореабілітацією захисників можна разом з фондом «КРАН».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: