fbpx
Сьогодні
22:57 18 Сер 2023

В Україні понад 10 тисяч закоханих пар подали заяви на шлюб через “Дію”

Понад 10 тисяч пар в Україні подали заяву на одруження через портал "Дія". 

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Кожна наша послуга усуває бюрократію та робить складні речі простими. Раніше похід у ДРАЦС та оформлення заяви про реєстрацію шлюбу були довгими та неромантичними. Зараз усе змінилося. У цьому переконалися понад 10 000 тисяч українців. Ми відійшли від застарілих паперових процедур та перевели все в онлайн. Люди мають витрачати час на важливі справи, а не нудні речі. Якщо кохання не чекає, то і ви не повинні. Все швидко, зручно та просто", – написав міністр.

За його словами, потрібно 15 хвилин вільного часу та інтернет, щоб подати заяву. Далі надійде на електронну пошту відповідь та деталі церемонії.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, на порталі Дія з'явилася нова послуга: можна подати заяву про державну реєстрацію шлюбу й одразу обрати місце, час, формат та зал, де пройде церемонія.

Скористатися послугою можуть громадяни України, старші 18 років та які мають електронний підпис.

Щоб подати заяву про шлюб у Дії, потрібно:

  • Авторизуватися на порталі Дія та перейти у розділ «Сім'я».
  • Обрати послугу «Заява про шлюб».
  • Заповнити заяву. Тут можна обрати час та місце реєстрації шлюбу, церемонію у святковій залі та інші додаткові послуги.
  • Сплатити адміністративний збір.
  • Підписати заяву електронним підписом.

Далі ваш партнер отримає посилання на заяву електронною поштою. Він має авторизуватися у кабінеті на порталі, перейти за посиланням з пошти та підписати заяву електронним підписом.

Потім обраний ДРАЦС надішле результат розгляду заяви та подробиці щодо церемонії на вашу електронну пошту. Вам залишається лише з'явитися у ДРАЦС у день одруження.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: