fbpx
Сьогодні
13:17 27 Лют 2023

На порталі Дія з'явилась нова послуга: можна подати заяву про шлюб

На порталі Дія з'явилася нова послуга: відтепер можна подати заяву про державну реєстрацію шлюбу й одразу обрати місце, час, формат та зал, де пройде церемонія.

Про це повідомили у телеграмі Дії.

Зазначається, що весь процес триває менш як 15 хвилин, а скористатися послугою можуть громадяни України, старші 18 років та які мають електронний підпис.

Щоб подати заяву про шлюб у Дії, потрібно:

  • Авторизуватися на порталі Дія та перейти у розділ «Сім'я».
  • Обрати послугу «Заява про шлюб».
  • Заповнити заяву. Тут можна обрати час та місце реєстрації шлюбу, церемонію у святковій залі та інші додаткові послуги.
  • Сплатити адміністративний збір.
  • Підписати заяву електронним підписом.

Далі ваш партнер отримає посилання на заяву електронною поштою. Він має авторизуватися у кабінеті на порталі, перейти за посиланням з пошти та підписати заяву електронним підписом.

Потім обраний ДРАЦС надішле результат розгляду заяви та подробиці щодо церемонії на вашу електронну пошту. Вам залишається лише з'явитися у ДРАЦС у день одруження.

Раніше, щоб подати заяву про шлюб, майбутнім молодятам доводилося разом йти до ДРАЦС, вручну заповнювати паперові заяви, проходити перевірку в держреєстратора. Після цього сплатити держмито, а потім знов повертатися до держустанови та обговорювати деталі церемонії зі співробітником ДРАЦС.

Послуга реалізується Мінцифри спільно з Міністерством юстиції України за підтримки Європейського Союзу в межах проекту EU4DigitalUA.

«Дія» — мобільний застосунок, офіційно запущений у 2020 році. Дає змогу зберігати водійське посвідчення, внутрішній і закордонний паспорти й інші документи в смартфоні, а також передавати їхні копії при отриманні банківських чи поштових послуг, заселенні в готель і в інших життєвих ситуаціях.

Також через «Дію» можна отримати такі державні послуги як єМалятко (комплексна послуга при народженні дитини), зареєструвати бізнес і ФОП онлайн, сплачувати податки й подавати декларації, підписувати будь-які документи, змінювати місце реєстрації тощо. До 2024 року планується перевести 100 % державних послуг у Дію.

Нагадаємо, місяць тому Дія почала тестувати отримання онлайн витяга з єдиного державного реєстру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: