fbpx
Сьогодні
15:50 14 Сер 2023

Онлайн реєстрація на іспит: в Дії впровадять рішення для моряків

Додаток “Дія”. Ілюстративне зображення

На порталі Дія моряки зможуть зареєструватись на іспит онлайн

В чому проблема?

Раніше для реєстрації на іспит морякам доводилось збирати документи, їхати до територіального центру Адміністрації судноплавства та писати заяву від руки. Що суттєво забюрократизовувало та обтяжувало процес.

Яке рішення?

Завдяки новій функції на порталі Дія моряки зможуть зареєструватись на іспит онлайн. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як це працює?

"Подавайте заяву про проходження іспиту з будь-якої точки світу онлайн на порталі Дія. Це особливо важливо для моряків, які в рейсі", – йдеться в повідомленні Федорова

Зазначається що іспити складають за допомогою міжнародної системи CES 6.0. Успішне проходження тесту підтверджує знання моряків та дозволяє кадетам і випускникам морських закладів освіти отримати перший робочий диплом, щоб розпочати кар'єру. Скласти іспит можна в Києві, Одесі та Варшаві.

Нагадаємо, з 1-го квітня 2023 року в Україні стала можливою концепція е-резидентства в Україні. У податкове законодавство внесли зміни. І тепер в Україні, так само як в Естонії або Литві, можна отримати статус резидента.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: