fbpx
Сьогодні
09:57 08 Вер 2019

Віце-прем'єр Федоров назвав топ-завдання цифрової трансформації країни, які буде реалізовувати в уряді

Михайло Федоров -міністр цифрової трансформації

Міністр цифровий трансформації та віце-прем'єр Михайло Федоров розповів про те, чого хоче досгяти за час своєї роботи в Кабміні.

Про це пише НВ.

Михайло Федоров озвучив такі цілі свого відомства:

1. Щоб не менше 50% цільової аудиторії користувалися 50 найбільш пріоритетними послугами онлайн, 90% з яких були б задоволені.

Загалом в Україні нараховується понад 2 тис. послуг, але насправді кожного українця стосується не більше 50. Ми хочемо відібрати 50 найбільш пріоритетних, цільова аудиторія яких складає мільйони українців на рік, і зробити їх максимально простими та повністю електронними, навіть без втручання чиновника. І щоб 50% громадян почали користуватися цими послугами онлайн. Це не означає, що е-послуг буде 50, їх буде сотні і тисячі. Але ми ставимо якість вище за кількість.

2. Щоб 100% населених пунктів та їхні соціальні об'єкти мали доступ до високошвидкісного інтернету та 95% транспортної інфраструктури було покрито мобільним інтернетом.

За даними Світового банку, збільшення проникнення швидкісного інтернету на 10% додає країні 2% ВВП.

3. Щоб понад 6 млн українців були охоплені програмою розвитку цифрових навичок, при цьому 70% населення у віці від 30 до 60 років мали б базові цифрові навички. Освітня програма включатиме і навчання новим цифровим професіями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: