fbpx
Сьогодні
Фото 08:30 11 Сер 2023

В ООН засуджують удари військ рф по готелю Reikartz у Запоріжжі

Фото із сайту OPTIMAHOTELS.COM.UA

Гуманітарна координаторка Організації Об'єднаних Націй в Україні Деніз Браун засуджує ракетну атаку росіян по Запоріжжю 10 серпня, внаслідок якої пошкоджено готель "Reikartz". В готелі  не раз зупинялися співробітники ООН.

Про це інформує Рубрика з  посиланням на заяву Деніз Браун, оприлюднену на сайті ООН – Україна.

"Я приголомшена звісткою, що готель, який часто використовували співробітники ООН та наші колеги з неурядових організацій для підтримки постраждалих від війни, тільки що потрапив під російський удар у Запоріжжі. Це абсолютно неприпустимо.

Я зупинялась у цьому готелі щоразу, коли відвідувала Запоріжжя. Моя команда використовує його як базу під час неодноразових поїздок у місто.

Це була база ООН для роботи з евакуації цивільних мешканців із комбінату "Азовсталь" у Маріуполі в травні минулого року", – заявила Деніз Браун.

Фото: телеграм Анатолія Куртєва

Вона зазначила, що кількість невибіркових ударів, через які було пошкоджено цивільну інфраструктуру та через які загинули та отримали поранення мирні жителі, "досягла неймовірних обсягів" – і вони є порушенням міжнародного гуманітарного права.Вона закликала рф "в ім'я людяності" дотримуватися своїх зобов'язань згідно з міжнародним гуманітарним правом і негайно припинити невибіркові удари по Україні.

Удари по Запоріжжю

Ввечері 10 серпня російські війська вдарили по Запоріжжю, пошкодили об'єкт цивільної інфраструктури, щонайменше 1 людина загинула та 16 осіб були поранені.

Як повідомила  Національна поліція України, війська рф атакували об'єкт цивільної інфраструктури в Запоріжжі ракетою "Іскандер-К".

"О 19:20 ввечері ворог знову підступно атакував обласний центр. Ворожа ракета "Іскандер-К" влучила в об'єкт цивільної інфраструктури.

Загинула людина, дев'ятеро — отримали поранення (дані станом на 21 годину – ред.)", – йшлося в повідомлені.

9 серпня російські війська атакували житловий квартал Запоріжжя.

Станом на ранок 10 серпня було відомо про 3 загиблих та 9 поранених, серед яких немовля. 

Російські війська від початку вторгнення регулярно завдають ударів по цивільних об'єктах в Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: